Davor Šuker o braći Mamić i Vrbanoviću: Za nas su oni nevini!

Dva dana nakon što je prvom dopredsjedniku HNS-a Zdravku Mamiću i izvršnom direktoru HNS-a Damiru Vrbanoviću Uskok odredio istražni zatvor, zasjedao je Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza, nakon čega su se oglasili priopćenjem za medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski nogometni savez uvijek se rukovodi presumpcijom nevinosti u ovakvim procesima, na što poziva i medije i javnost u ovom kao i u svim drugim slučajevima. Radi se o jednom od osnovnih principa demokracije. Također, Izvršni odbor HNS-a vjeruje u nedužnost spomenutih visokih dužnosnika Saveza, kao i trenera GNK Dinamo Zorana Mamića” – stoji na stranicama krovne kuće hrvatskog nogometa.

HNS pod rukovodstvom predsjednika Davora Šukera i Izvršnog odbora nastavlja s uobičajenim i svakodnevnim radom prema Statutu, propisima i programskim aktivnostima. Brojna tijela, komisije i odjeli Saveza pripremili su novu natjecateljsku godinu te nastavljaju skrbiti o velikom broju reprezentativnih selekcija. Hrvatski nogometni savez nastavit će pozorno pratiti događanja vezana za istragu” – očitovao se a ovaj način Izvršni odbor HNS-a.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker izrekao je svoje mišljenje povodom ovih sramotnih događaja koji su zadesili Hrvatsku i hrvatski nogomet. Naravno, kao što se i očekivalo od njega, stao je u obranu optuženika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Morate znati da savez ima svoje programe i aktivnosti i da će raditi po ucrtanom planu. Kad sam rekao da je bilo jedinstvo, da je bilo sve ono što krasi jedan Izvršni odbor, najvažnija je nevinost prije sudske odluke koja za našeg prijatelja, gospodina Zdravka Mamića, potpredsjednika HNS-a i Damira Vrbanovića, izvršnog direktora i, kao osobnog prijatelja Zorana Mamića, bivšeg “vatrenog”. Za nas su oni nevini, poslije presude imat ćemo dosta presica o ovom slučaju” – rekao je Davor Šuker za portal 24sata.hr.

Kao što smo vas već ranije upoznali kroz nekoliko naših članaka, vrh HNS-a nalazi se u teškoj situaciji nakon što je članu IO-a i prvom dopredsjedniku saveza Zdravku Mamiću (istinskom šefu Dinama) te izvršnom direktoru Damiru Vrbanoviću (nekadašnjem direktoru Dinama) Uskok odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela prilikom oštećivanja Dinama za 117,8 milijuna kuna te državni proračun za 12,2 milijuna kuna neplaćenog poreza i prireza.

Zajedno s navedenom dvojicom u istražnom su zatvoru poreznik Milan Pernar te trener Dinama Zoran Mamić koji su također usko povezani s ovim slučajem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.