Davor Vugrinec utakmicom protiv Zadra zaključuje karijeru

Slaven Belupo danas dočekuje Zadar, a svoju posljednju prvenstvenu utakmicu pred koprivničkom publikom će odigrati i legendarni Davor Vugrinec. Prije točno 23 godine Vugrinec je zabio prvi gol u HNL-u. Zaustavio se na brojci 146.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vugrinec se oprašta od nogometa i on će biti u prvih 11. Imamo problema s ozljedama, ali imamo i sastav koji može osvojiti bodove Zadranima. Bilo bi lijepo pobjedom se oprostiti od navijača “, rekao je trener Slavena Ante Čačić.

“Nadam se da će publika doći u velikom broju jer je Vugrinec dao puno Slavenu Belupu, a nadam se da će se oprostiti s još kojim pogotkom jer će igrati od početka. Isto tako pozivam gledatelje da pozdrave i momčad koja je osigurala opstanak dva kola prije kraja i tako ostvarila osnovni cilj, a mi ćemo se nastojati oprostiti pobjedom ” rekao je Čačić.

Legendarni Vuga ušao je u peto desetljeće, najbolji je strijelac HNL-a u povijesti, zabio je i sedam golova za reprezentaciju te nastupio na SP-u u Japanu i Južnoj Koreji. Otvorit će galeriju-antikvarijat, a nogomet će mu ostati u lijepom sjećanju.

Karijeru započeo u Varteksu, najbolji strijelac HNL postao u dresu Slaven Belupa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Davor Vugrinec karijeru je počeo u rodnom Varaždinu. Za Varteks je igrao od 1992. do 1997. Potom seli u turski Trabzonspor. Iz Turske ide u Italiju gdje je proveo pet godina igrajući za Lecce, Atalantu i Cataniju. Na Kantridu stiže 2005. godine.

Potom potpisuje za Dinamo. Iz Maksimira odlazi u Zagreb pa u Varaždin, u kojem se planirao oprostiti. No kako je klub ispao iz prve lige, Vuga je 2012. potpisao za Slaven Belupo. Karijeru će zaključiti kao najbolji strijelac HNL-a svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.