Defoe rasplakao mnoge emotivnim oproštajnim pismom od malog prijatelja i navijača: ‘Spavaj mirno, maleni, Bog te ima u rukama, ja u srcu….’

Foto: Twitter

Jermaine Defoe, bivši nogometaš i bivši kapetan Sunderlanda, napisao je vrlo dirljivo pismo nakon preranog odlaska malog anđela, šestogodišnjeg Bradleya Lowerya, koji je do posljednjeg daha bio navijač Sunderland i kome je Defoe bio najdraži igrač.  Mali anđeo, hrabri dječak koji se do posljednjeg trenutka nije predavao, posljednji put je zatvorio oči, otišao je, alo ne iz srca brojnih navijača, igrača, dobrih ljudi, bez obzira vole li ili ne sport, da bi zauvijek ostao. Bradley je bio hrabri dječak koji je nadahnuo mnoge, i koji je na utakmice Sunderlanda odlazio zajedno s tatom kad je to god bilo moguće i kad god bi mu to teška bolest omogućavala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Defoe se dirljivim pismom oprostio od malog prijatelja.

“Maleni moj, jako ćeš mi nedostajati. Hvala ti na nevjerojatnim trenucima, nikad neću zaboraviti kako si me gledao kad smo se prvi put sreli, tu istinsku ljubav u tvojim slatkim očima .

Teško je naći riječi kako bih opisao koliko mi je značio taj malac. Način na koji je izgovarao moje ime, njegovi osmjesi kad mu je prilazila kamera kako bi ga snimila kao malu superzvijezdu. Tvoja hrabrost inspirirat će me do kraja života. Promijenio si me kao čovjeka, Bog te ima u svojim rukama, ali ja te imam u svom srcu. Spavaj mirno, maleni moj, najbolji prijatelju…”, napisao je Defoe u svom pismom prepunom emocija kojim se oprostio od malog anđela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Defoe je, podsjetimo, posljednjih godinu i pol dana dobar dio vremena provodio s Bradleyem. Poznati nogometaš bio je s njim i nakon kemoterapija u bolnici, a posjećivao ga je i kod kuće, Gotovo svaki dan je pričao s obitelji djećaka, umjesto provoda, izlazaka, nogometaš se u potpunosti posvetio šestogodišnjem prijatelju, što je potvrdila i majka malog Bradleya, koja je rekla da bi Defoe dolazio kad god je dječaku bilo loše, a on bi se razvedrio i istinski obradovao odraslom prijatelju. Jermainea je dječak istinski volio, držao ga za ruku dok ga je ovaj vodio na teren kad bi igrala Engleska.

Sam Defoe je o tome u nekoliko navrata govorio i bio je ponosan na svoje prijateljstvo:

“Legnemo tako on i ja u krevet, kaže on mami da ugasi svjetlo. Vidim ja njega da uzima dekicu i i pokriva nas. I tako zaspimo moj prijatelj i ja…” Sunderland će, kako smo već pisali, tribinu nazvati po malom navijaču, koji je preminuo od roka nakon duge borbe. Rak se dječaku uvijek vraćao, kad god bi izgledalo da je opaka bolest poražena. Herojska borba ujedinila je britansku naciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako su Britanci u akcijama za Bradleya sakupili stotine tisuća funti novac će sada biti proslijeđen za istraživanje i pomoć ostaloj oboljeloj djeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.