Dejan Lovren objasnio kako ih je Klopp pripremio za jednu od najvećih pobjeda u povijesti: ‘Imao je prelijep govor, bilo je to divno’

Foto: snimka zaslona

Kako smo već pisali, nogometaši Liverpoola deklasirali su u uzvratnoj utakmici polufinala Lige prvaka Barcelonu na Anfieldu i izborili finale. Nakon prve utakmice i poraza od 3:0 na Camp Nou malo je tko vjerovao u Liverpool, no, ”čudo na Anfieldu” ipak se dogodilo i Liverpool se s 4:0 zasluženo plasirao u drugo uzastopno finale najjače klupske nogometne lige na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Liverpool je igrao bez dva najbolja napadača, Mohameda Salaha i Roberta Firmina, tim je njihova pobjeda sjajnija, veća… Trener Liverpoola, Jurgen Klopp, najavio je čudo na Anfieldu, malo mu je tko povjerovao poslije poraza na Camp Nou i showa Lionela Messija.

Nažalost, hrvatski reprezentativac, Dejan Lovren, nije bio na terenu, nije igrao jednu od najvećih utakmica Liverpoola u povijesti, bio je na klupi, no, ipak je otkrio novinarima kako ih je Klopp pripremio i motivirao za susret s Barceom, koji je, po nekima, trebao biti samo formalnost, još jedna usputna postaja prema Barceloninom trijumfu, a pretvorila se u ”najveću lakrdiju u povijesti” slavnog katalonskog kluba.

“Želim čestitati treneru na ovome. Prije utakmice je imao prelijep govor. Bilo je to toliko divno, da nas je sve jako podigao. Rekao nam je: “Momci, vjerujte! Usadite u glavu da mi to možemo! Jedan ili dva gola, pa čak i ako ih ne postignemo u prvih 15-20 minuta, vjerujete mi to možemo i u 65, 66. ili 67. minuti. Samo da pogodimo! Uz Anfield iza nas, vjerujte mi, momci, možemo mi to”. Nikada se nismo do sada sreli s takvim govorom”, rekao je stoper Liverpoola i hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom protiv Barcelone, ukupnim rezultatom 4:3, Liverpool je osigurao finale Lige prvaka u Madridu. Protivnik će im biti ukupni pobjednik iz dvije utakmice polufinala Ajaxa i Tottenhama. Prvu utakmicu u Londonu Nizozemcu su dobili 1:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.