Dejan Lovren otkrio: ‘Oprostit ću se od Vatrenih kad će me morati gurati u kolicima’

Foto: fah

Dejan Lovren u razgovoru za Sportske novosti otkriva o pandemiji na Otoku, životu i treniranju u samoizolaciji, neizvjesnom nastavku Premier lige i o reprezentaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije lako. Već smo 46 dana zaključani u kućama! Nigdje nismo izašli. Psihološki se borim sam s sobom. Najteže je sve prebroditi psihološki. Kad se radi o treningu, radim sam. Ja sam zaista radnik, nije mi problem samostalno trenirati. No, totalno je drukčije kad treniraš sam, nego kad treniraš s momčadi. Zaključan si u kući, ne možeš sad izmišljati toplu vodu, vježbe… Svaki dan je jedno te isto”, opisuje život u Engleskoj.

” Nije da nešto posebno pazim, ali dobro, da, pazim što jedem. Najviše su mi noge izgubile masu. Kad smo na treningu s momčadi, radiš 90 minuta, to vrijeme stalno rade noge. Ne mogu ja na spravama 90 minuta raditi noge. Ništa ne može nadoknaditi treninge s momčadi. Baš ništa. Možeš ti zadržati tjelesne kapacitete samostalnim radom, ali, recimo, eksplozivnost, to se radi na treningu, na utakmicama. Doma je drukčije trenirati. Ja sam sad fit, ali, velim, fali mi rad na nogama. Kad se vratim na teren s momčadi, to će se automatski vratiti. Primjerice, to je ista situacija kao kad se vratim s ljetnih praznika. Opet krećem ispočetka”, opisuje.

Hoće li završiti sezona u Premiershipu, ima li bilo kakvih informacija, barem na kapaljku?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Mora se završiti! Ne bi bilo normalno da se ne završi. U cijelu priču uključene su financije, tako da se jednostavno mora završiti. Uostalom, mi sad pričamo o deset utakmica do kraja prvenstva. Naći će se rješenje. Hoće li se ta završnica igrati na jednom ili dva stadiona, hoće li se igrati svaka tri-četiri dana, ne znam. Ali siguran sam da će se Premiership odraditi u mjesec dana. Odradili smo 80 posto prvenstva, bilo bi zaista loše da se ne završi do kraja”, kaže Lovren.

Otkrio je i da hrvatski nogometaši pomažu Hrvatskoj.

“Ne želim da se sad nešto samoreklamiramo, ali ima nas nekoliko igrača iz hrvatske reprezentacije koji pomažemo. Primarno, onima koji su stradali u potresu koji je pogodio Zagreb. Mi koji to radimo nismo željeli biti u medijima, ali držim da se ponekad treba i kazati da to radimo, da pomažemo. Da nas netko poslije ne bi prozivao da ne pomažemo. Pomažemo iza kulisa, tako smo odgojeni, ne želimo se hvaliti, nama to ne treba. Ali lijepo je pomagati. Ako nećemo mi koji možemo, tko će drugi? Na koncu uvijek ispada jesi čovjek ili nisi, imaš li srce ili nemaš. Mislim da je naša dužnost pomagati”, priča.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nada se da na kraju neće biti poremećaja u nogometu.

“Nadam se da će Čeferin i svi ostali ljudi iz UEFA-e i FIFA-e naći neko dobro rješenje, kako se ne bi zakomplicirala sljedeća sezona. Da ne dođe do situacije da se u mjesec dana mora igrati petnaest utakmica. Držim da igrači nakon ove sezone moraju imati odmor, moraju biti slobodni neko vrijeme. Ne može nitko sad kazati da je ovo vrijeme koje smo proveli u karanteni bilo – slobodno vrijeme. Jer to jednostavno nije slobodno vrijeme. Nisam izašao iz kuće 46 dana… Kako to može biti slobodno vrijeme, kako sam se mogao u takvim okolnostima odmoriti? To slobodno nije “ono slobodno”. Nakon ove krize i ove karantene, igrači se moraju i psihološki odmoriti. Eto, ja nisam vidio svoje roditelje pet mjeseci! Pa, osim obitelji nisam vidio nikoga. O čemu pričamo? Ovo je sve bio zamor, a ne odmor. Pa neće valjda sad netko od odgovornih kazati: “Imate pet dana odmora nakon sezone, pa odmah nastavljamo.” To bi bilo suludo”, kaže.

Što misli o odgodi Europskog prvenstva?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Logično je da je odgođeno zbog ove situacije. Hoće li našoj reprezentaciji dobro doći što ćemo biti godinu dana stariji, pametniji, iskusniji? Neki reprezentativci poput mene će vjerojatno više igrati u svojim klubovima. Kad sam ja u pitanju, u Liverpoolu ili negdje drugdje. Nije isto kad igraš ili kad ne igraš. Recimo, pred Svjetsko prvenstvo u Rusiji igrao sam sezonu života, finale Lige prvaka. Osjećao sam se moćno, čvrsto. Možda će ta odgoda prvenstva biti dobra zbog nas nekoliko igrača koji nisu previše igrali”, kaže.

“Pričao sam s Lukom Modrićem. Rekao sam mu: “Luka, ti si kao vino, što stariji, to bolji.” A i on sam zna da bi bilo suludo da se sad oprosti od reprezentacije. Pa kako bi sad nakon što je odradio kvalifikacije mogao kazati “doviđenja”? Luka ima energije, spreman je u glavi, on je vrhunski profesionalac. Čvrsto vjerujem da će dalje nastaviti i biti uz nas. Ne samo na Euru, nego i nakon Eura! Znam kako razmišlja, on je uvijek uz reprezentaciju”, otkriva i zaključuje:

“Ja ću igrati za reprezentaciju dok mi ne popucaju koljena! Oprostit ću se od Vatrenih kad će me morati gurati u kolicima! Idem do kraja, dokle se može”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.