Derbi svih derbija: Luka Modrić od prve minute, na kocki i sudbina Zinedine Zidanea?

Foto: fah

Pred vratima je jedan od najvećih derbija europskog nogometa, El Clasico, odnosno susret Barcelone i Reala na Nou Campu. Nažalost po njihove navijače oba su kluba ne baš sjajno krenula u novu sezonu, bez obzira na to ipak se radi o velikom derbiju, koji su nekad obilježavali sudari Lionela Messija i Cristiana Ronalda.  Podsjetimo, utakmica se igra večeras od 16 sati.  Posebno frustrira činjenica, kako navijače tako i igrače, ali i medije,  da će se ovaj derbi igrati u izvanrednim okolnostima, zbog pandemije koronavirusa pred praznim tribinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barcelona i Real, kako smo već spomenuli, nisu toliko dominantni kao što su to bili do prije koju godinu, a u derbi ulaze poslije neočekivanih poraza u prošlom kolu. Barca je poražena od Getafea, a Real na svom terenu od Cadiza, Kraljevski klub poražen je i na startu Lige prvaka od Šahtara.

Prema pisanju španjolskih medija u slučaju novog poraza Reala trener spomenutog kluba, Zinedine Zidane, mogao bi doći u vrlo nezahvalnu situaciju, govori se čak i o mogućnosti da mu se, bez obzira na kredit koji ima kod navijača zbog brojnih uspjeha iz prošlosti, uruči otkaz. Drugim riječima, a s obzirom na sve, ovaj je meč od posebnog značaja i za francuskog stručnjaka.

Kako smo već spomenuli utakmica se igra od 16 sati, katalonski Sport već je objavio izgledne sastave momčadi za večerašnji spektakl. Za Real Madrid vrlo vjerojatno od prve će minute zaigrati kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i zaštitni znak Kraljevskog kluba Luka Modrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjerojatni sastav Barcelone:

Neto, Dest, Pique, Lenglet, Jordi Alba, Busquets, De Jong, Coutinho, Griezmann, Ansu Fati, Messi.

Vjerojatni sastav Real Madrida:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Courtois, Nacho, Varane, Sergio Ramos, Mendy, Casemiro, Kroos, Modrić, Asensio, Vinicius Junior, Benzema.

Prema španjolskim medijima u derbi Barcelona ulazi kao ”izraziti” favorit.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.