Dijamantna liga: Obiri pobijedila s najboljim rezultatom sezone

Foto: fah

Kenijka Hellen Obiri pobijedila je u utrci na 5.000 metara na mitingu Dijamantne lige u Londonu istrčavši najbolji rezultat ove godine u svijetu – 14:20.36

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obiri je trčala brže čak 17 sekundi od Kenijke Margaret Chelimo Kipkemboi koja je do sada držala najbolji rezultat ove sezone.

Srebrna s olimpijskih igara u Rio de Janeiru (2016) i svjetska prvakinja iz Londona (2017) je popravila i dosadašnji rekord londonskog mitinga 14:33.65 kojeg je 2009. postavila Etiopljanka Tirunesh Dibaba.

Drugo mjesto je osvojila Kenijka Agnes Jebet Tirop (14:20.68), a treća je bila Nizozemka Sifan Hassan (14:22.12).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šveđanin Daniel Stahl nastavio je dominaciju u bacanju diska ostvarivši treću pobjedu na četiri održana mitinga. U Londonu je slavio s rezultatom 68.56 što je i novi rekord mitinga. Stahl je popravio dosadašnji rekord Estonca Gerda Kantera za 74 centimetra.

Rekord londonskog mitinga postavila je i njemačka atletičarka Malaika Mihambo pobijedivši u skoku u dalj s rezultatom 7.02. Europska prvakinja je za jedan centimetar popravila dosadašnji rekord Amerikanke Tianne Bartolette iz 2017.

Mihambo je do druge pobjede ove sezone stigla ispred Amerikanke Brittney Reese koja je skočila 6.82, dok je treća bila Ukrajinka Marina Bekh-Romančuk s rezultatom 6.78.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugu pobjedu ove sezone i to u nizu ostvarila je i Jamajčanka Shelly-Ann Fraser-Pryce pobijedivši na 100 metara s rezultatom 10.78. Fraser-Pryce je nedavno pobijedila i u Lausannei sa četiri stotinke sekunde boljim vremenom.

Sirijac Majd Eddin Ghazal je pobijedio u skoku u vis preskočivši 2.30 metara. Katarac Mutaz Essa barshim je bio drugi sa 2.27, a treće mjesto je osvojio Bugar Tihomir Ivanov preskočivši 2.24 metara.

Na 400 m je pobijedio Jamajčanin Akeem Bloomfield s rezultatom 44.40. Zanimljivo, bila je to peta utrka ove sezone u Dijamantnoj ligi na 400 metara i četvrti različiti pobjednik. Jedini je dva puta slavio (Stockholm Stanford) Amerikanac Michael Norman kojeg nije bilo u Londonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bloomfieldova sunarodnjakinja Rushell Clayton je bila najbrža na 400 m s preponama s rezultatom 54.16. Clayton je iskoristila što nije bilo Amerikanki Sydney McLaughlin, Shamier Little i Dalilah Muhammad koje su slavile na dosadašnjim mitinzima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.