Dijamanta liga, Zurich: Sjajni Norvežanin Karsten Warholm trčao drugi rezultat svih vremena na 400m prepone

Foto: fah

Sjajni norveški trkač, 23-godišnji Karsten Warholm na finalu je atletske “Dijamantne lige” u Zurichu ostvario drugi najbolji rezultat svih vremena na 400 metara s preponama pretrčavši tu dionicu za 47.92 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Warholmov je rezultat za samo 14 stotinki slabiji od 27 godina starog svjetskog rekorda Amerikanca Kevina Younga, a Norvežanin je postao tek treći trkač koji se spustio ispod 47 sekundi. U istoj je utrci i Amerikanac Rai Benjamin postao četvrti koji se spustio ispod 47 sekundi prošavši drugi ciljem u vremenu 46.98 što je izjednačenje trećeg najboljeg rezultata svih vremena.

U Zurichu su u četvrtak postavljena još tri najbolja rezultata sezone, Shaunae Miller Uibo s Bahama je 200 metara pretrčala za 21.74 sekundi, Kineskinja Gong Lijiao je kuglu bacila do 20,31 metara, dok je Kubanac Juan Miguel Echevarria u dalj skočio 8,65 metara.

Ukupni pobjednici “Dijamantne lige” iz Zurichu (drugi dio finala održat će se 6. rujna u Bruxellesu),

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ATLETIČARI:
100 m: Noah Lyles (SAD)
800 m: Donovan Brazier (SAD)
5000 m: Joshua Cheptegei (Uga)
400 m prepone: Karsten Warholm (Nor)
vis: Andrij Prosenko (Ukr)
motka: Sam Hendricks (SAD)
dalj: Jauan Miguel Echevarria (Kub)
koplje: Magnus Kirt (Est)

ATLETIČARKE:
200 m: Shaunae Miller Uibo (Baha)
400 m: Salwa Eid Naser (Bahr)
1500 m: Sifan Hassan (Niz)
400 m prepone: Sydney McLaughlin (SAD)
3000 m zapreke: Beatrice Chepkoech (Ken)
troskok: Shanieka Ricketts (Jam)
kugla: Lijiao Gong (Kina)
koplje: Huihui Lyu (Kina)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.