Dijamantna liga: sjajna večer u Monte Carlu

Deseti ovogodišnji atletski miting “Dijamantne lige” održan u Monte Carlu donio je niz sjajnih natjecanja i čak sedam najboljih rezultata sezone od kojih su neki pronašli mjesto visoko i na ljestvici najboljih svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno su raspoloženi bili trkači na srednje pruge, jer su najbolji rezultati sezone ostvareni u utrkama na 800 metara kako u ženskoj tako i u muškoj konkurenciji te u utrci atletičara na 1500 metara.

Upravo je na 1500 metara Kenijac Silas Kiplagat s vremenom od 3:27.64 minuta stigao na četvrto mjesto svih vremena, odmah iz Marokanca Hichama El Guerrouja, Amerikanca Bernarda Lagata i Alžirca Noureddinea Morcelija.

Bocvanac Nijel Amos bio je najbolji u utrci na 800 metara u kojoj je postavljeno pet najboljih rezultata sezone, a Amos je trčao 1:42.45. Aktualni svjetski rekorder, Kenijac David Rudisha je sa 1:42.98 bio tek peti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod atletičarki na 800 metara najbrža je bila Amerikanka Ajee Wilson sa 1:57.67.

Kolumbijka Caterine Ibarguen pobijedila je u natjecanju troskokašica s rezultatom 15.31 metara čime je skočila na peto mjesto ljestvice svih vremena, a njezin je skok bio samo 19 centimetara slabiji od svjetskog rekorda Ukrajinke Inese Kravec.

Vrhunski rezultat ostvario je Amerikanac Justin Gatlin na 200 metara s vremenom 19.68 sekundi čime je za čak 33 stotinke popravio vlastiti rekord i stigao na diobu osmog mjesta na ljestvici svih vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji rezultat sezone ostvarila je i američka sprinterica Tori Bowie koja je 100 metara pretrčala za 10.80 sekundi, te etiopska dugoprugašica Genzebe Dibaba na 5000 metara s vremenom 14:28.88 minuta.

Odlične rezultate ostvarile su i Francuz Pascal Martinot-Lagarde na 110 metara s preponama (12.95), Ukrajinac Bohdan Bondarenko u skoku u vis (2.40m), Novozelanđanka Valerie Adams u bacanju kugle (20.38m), Brazilka Fabiana Murer u skoku s motkom (4.76m), te Čehinja Barbora Špotakova u bacanju koplja (66.96m).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.