Sandra Perković u borbi za treće olimpijsko zlato: ‘Toliko sam spremna da bih mogla bacati i po ledu’

Foto: fah

Jedna od najboljih hrvatskih sportašica Sandra Perković postavila je najbolji rezultat A skupine kvalifikacija diska na Olimpijskim igrama u Tokiju te se sigurno plasirala u finale, koje je na rasporedu u ponedjeljak. Hrvatca će se tako boriti za svoje treće olimpijsko zlato, prvo je osvojila na OI u Londonu 2012., drugo na OI u Riju 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Sandra je već u hicu otvaranja dosegla 63.75 metara, što je bilo samo 25 centimetara kraće od kvalifikacijske norme. Nakon što je osigurala finale bez stresa i bez muke bila je dobro raspoložena, čak je u jednom trenutku zaplesala nakon uspješnog hica. U drugoj seriji i trećoj je imala neispravne hice.

“Sretna sam što sam već u prvom hicu bacila skoro do norme. Pomislila sam da je to sigurno 64 metra i zato sam zaplesala, ali i ovako je dovoljno. Krug je klizav i nije baš od onih koji mi odgovara, takve najviše mrzim jer ja nisam divljak nego tehničar. Ma, toliko sam spremna da bih mogla bacati i po ledu. Ostala dva hica su bila pod ručnom”, kazala je Sandra, koja se ipak požalila na organizaciju.

Sandra Perković postavila je najbolji rezultat A skupine kvalifikacija diska na Olimpijskim igrama u Tokiju i gotovo sigurno se plasirala u finale, koje je na rasporedu u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Užasno je, postoje samo atletski stadioni, pa 130 ljudi trenira na samo jednom krugu u samo sat i pol. Ja sam tako bacila samo sedam hitaca na treningu, a u normalnim uvjetima oko sto hitaca. A mene prvih nekoliko dana zbog karantene nisu ni pustili na stadion. Žalili smo se, naravno da nam nisu udovoljili. A Amerikanci svaki dan idu na trening, njih četiri idu na poseban krug i imaju svo vrijeme svijeta. No, nema veze čekam ponedjeljak navečer”, kazala je Sandra, koju u ponedjeljak čeka treće olimpijsko finale finale.

Nijemica Kristin Pudenz je u skupini A bacila samo dva centimetra manje od Sandre, Nizozemka Van Klinken je imala četvrti rezultat (61,15), a veliko iznenađenje je užasan nastup Kubanke Deine Caballero, koja je tek deveta s 57.96 metara i vjerojatno će ostati bez finala.

“Nizozemka Van Klinken je bacala 70 metara bez problema, a tu jedva 61. Žao mi je za Caballero, nju o te dvije Kubanke više volim, bez obzira što mi je uzela titulu 2015. To su te kvalifikacije, ne želim nikome podbačaj. Lako je bacati na mitingu u Pušćoj gori, baci na ovom ogromnom i praznom stadionu na Olimpijskim igrama”, zaključila je Sandra Perković, prenosi portal gol.dnevnik.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.