Ždrijeb u Nyonu: Dinamo protiv Dinama u 3. pretkolu Lige prvaka?

Foto: fah

Zagrebački Dinamo danas je u Nyonu saznao ime svog protivnika u 3. kolu Lige prvaka, naravno, pod uvjetom da Zagrepčani prođu skopski Vardar, a na najboljem su putu da se to i dogodi. Naime, u prvoj utakmici drugog pretkola Lige prvaka Dinamo je pobijedio Vardar u Skopju s 2:1, uzvrat je u srijedu u Maksimiru. Dinamu bi zapravo i eventualni poraz od 1:0 donio treće pretkolo Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo protiv Dinama?

Ždrijebom u Nyonu odlučeno je da će hrvatski prvak, ukoliko prođe Vardar, u 3. pretkolu Lige prvaka igrati protiv Dinama iz Tbilisija ili Alashkerta! Naravno, radi se o protivnicima koji su po mjeri hrvatskog Dinama i protiv kojih bi Dinamo trebao biti favorit, čak i ako bi Marko Pjaca i Marko Rog, kako se najavljuje, napustili Maksimir. Spomenimo kako je Dinamo Tbilisi u prvoj utakmici pobijedio Armence 2-0 i veliki je favorit za prolazak. Vrlo je vjerojatno da ćemo u 3, pretkolu Lige prvaka vidjeti dvoboj dva Dinama. Prvi dvoboji 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka na rasporedu su 26. i 27. srpnja, a uzvrati 2. i 3. kolovoza.

Foto: Facebook, Uefa

Kompletan ždrijeb 3. kola kvalifikacija za Ligu prvaka

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Put prvaka

Rosenborg (Nor)/IFK Norrkoeping (Šve) – The New Saints (Wal)/APOEL (Cip)

Vardar (Mak)/DINAMO ZAGREB (HRV) – Dinamo Tbilisi (Gru)/Alaškert (Arm)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Olympiacos (Grč) – Hapoel Beer-Sheva (Izr)/Šeriff (Mol)

Žalgiris Vilnius (Lit)/Astana (Kaz) – Lincoln (Gib)/Celtic (Ško)

Olimpija Ljubljana (Slo)/Trenčín (Slk) – Zrinjski (BIH)/Legia Varšava (Polj)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viktoria Plzen (Češ) – Qarabag (Aze)/F91 Dudelange (Luk)

Astra Giurgiu (Rum) – Crusaders (Sj. Irs)/FC Kopenhagen (Dan)

BATE Borisov (Bje)/SJK Seinaejoki (Fin) – Dundalk (Irs)/FH Hafnarfjoerdur (Isl)

Ludogorec Razgrad (Bug)/Mladost Podgorica (CG) – Valletta (Mal)/Crvena zvezda (Srb)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partizani (Alb)/Ferencvaros (Mađ) – FC Salzburg (Aut)/Liepaja (Lat)

Ligaški put

Ajax (Niz) – PAOK (Grč)

Sparta Prag (Češ) – Steaua Bukurešt (Rum)

Šahtar Donjeck (Ukr) – Young Boys (Švi)

Rostov (Rus) – Anderlecht (Bel)

Fenerbahče (Tur) – Monaco (Fra)

Ranije jutros, Uefa je objavila i skupine iz kojih se klubovi međusobno mogu sastati, tako je hrvatski prvak izbjegao beogradsku Crvenu zvezdu, s kojom se Dinamo nije susreo u službenim utakmicama još od 1991. godine i utakmice na Maksimiru kada su modri slavili 3:2.

Kako je odredila Uefa Dinamo se sastaje sa skupinom u kojoj su mu mogući protivnici koje bi Dinamo mogao eliminirati, norveški Rosenborg, švedski Norrköping, kazahstanska Astana, Žalgiris iz Litve, moldavski Šerif, Hapoel Beer-Sheva iz Izraela, Dinamo Tbilisi iz Gruzije, armenski Alashkert, slovački Trenčin i slovenska Olimpija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.