Dinamo bez kalkulacija uoči izazova generacije, europsko proljeće je pred vratima, ali…

Foto: fah

Pred Dinamom ključne su utakmice u Europskoj ligi, dva sportska dvoboja protiv Spartaka iz Trnave nakon kojih bi moglo biti jasnije hoće li Modri poslije skoro pola stoljeća izboriti europsko proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plavi su krenuli zaista impresivno. Naime, u prva dva kola, dva možda i najjača protivnika i dvije super uvjerljive pobjede. Modri su slavili u prvom kolu grupne faze Europske lige na Maksimiru protiv Fenerbahčea, u 2. su kolu na gostovanju nadigrali i pobijedili Anderlecht te trenutno drže vrlo uvjerljivo prvo mjesto. No, pred hrvatskim prvakom najveći su izazovi, toliko blizu, a još uvijek toliko daleko do ostvarenja jednog dugog sna.

Dinamo se pod vodstvom sjajnog trenera, Nenada Bjelice, vrlo studiozno priprema za utakmicu u Trnavi, iz Slovačke se vratio i skaut Nenada Bjelice Jasmin Osmanović, koji je pratio uživo utakmicu Spartaka i Senice te prenio treneru svoja zapažanja. U razgovoru za Sportske novosti Bjelica je najprije komentirao prošlu prvenstvenu utakmicu i novu pobjedu Dinama, Modri su uvjerljivo slavili u Puli protiv Istre.

”Pobijedili smo, na kraju i uvjerljivo, iako neke stvari nisu bile dobre. Nismo dobro ušli u utakmicu, srećom, brzo smo zabili taj izjednačujući gol, da je Istra dulje vodila, tko zna kako bi završilo. Također, nisam zadovoljan nekim stvarima u defenzivi, sad najviše kritika pada na leđa obrambene četvorke, međutim, da je ostatak momčadi odigrao defenzivno kako je trebao, ne bi te greške obrane dolazile toliko do izražaja”, kazao je trener Dinama, koji je odmarao neke ključne igrače kako bi spremni dočekali europske izazove, točnije, njihov nastavak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Neke igrače, poput Olma i Gojaka sam uspio i odmoriti, trebam ih za četvrtak. A i bit ćemo u Trnavi u tim nekim stvarima bolji nego u Puli, tako da gledam pozitivno prema Slovačkoj i utakmici sa Spartakom…”

Usporedba Spartaka sa Fenerbahčeom i Anderlechtom?

”U nekim stvarima je Spartak bolji od njih, u nekima lošiji, ali ukupno gledajući bit će to sasvim drukčija utakmice od obje prethodne. Naime, Spartak igra drugačiji nogomet, više fizički, puno je preskakanja igre, napucavanja lopte a k tome je i teren dosta loš. Neće tu biti umiranja u ljepoti, već nas čeka ratnička utakmica, puno duela, visokih lopti. Oni vole igrati i visoki presing, znaju biti neugodni. Tako da se spremamo upravo za takvu utakmicu, znamo što nas čeka u Trnavi. Ali, idemo po pobjedu…”, poruka je Nenada Bjelice, koji je tako najavio jednu utakmicu bez kalkulacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I doista, Dinamo razloga za kalkulacije nema, naime, trenutno na kontu imaju šest od šest mogućih bodova, suvereno drže prvo mjesto u grupi te bi pobjedom protiv Spartaka na gostovanju praktički osigurali barem drugo mjesto u skupini, iako, naravno, ni sama pobjeda ne znači da bi plavi nakon nje imali prostora za kalkulacije i opuštanje. Dinamu se posljednjih desetljeća, u trenucima kad su bili jako blizu, nerijetko znalo obiti o glavu opuštanje, kako u Europi tako i na domaćoj sceni.

Nema, dakle, kalkulacija?

”Nema nikakvih kalkulacija, kao ni dosad. Ne znam uopće ni kako bih svojim igračima rekao da idemo čuvati “nulu”, da ne igramo na pobjedu. To ne postoji u našoj ideji, onog trenutka kad istrčimo na teren želimo sva tri boda”, odlučan je Nenad Bjelica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.