Dinamo između Vahida Halilhodižića i Nike Kovača, između realnosti i iluzije…

Foto: fah

Je li bosansko – hercegovački trener Vahid Halilhodžić doista blizu povratka u Dinamo, kako piše i na neki način forsira njegov povratak portal 24 sata? Naime,”Halilhodžić je najbliži klupi Dinama, a prepreka nije ni previsoka plaća u Maroku, gdje ima 80.000 eura na mjesec. Toliko je imao i kad je prvi put bio u Maksimiru, 2010. godine”, piše spomenuti portal, iako Halilhodžić niti jednog trenutka nije eksplicitno najavio povratak na Maksimir, naprotiv.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, bivši čelnik Dinama Zdravko Mamić tvrdi kako Vahid Halilhodžić ima u Maroku na godinu tri milijuna eura, no, to navodno nije točno. Navodno predsjednik marokanskog nogometnog saveza, Fouzi Lekjaa, čovjek koji plaća Halilhodžića, tvrdi drukčije

Uglavnom, ako se uzme Fouzijeve tvrdnja kao točna, a nema razloga ne vjerovati mu, Vahid je u Maroku plaćen 960.000 eura na godinu, plaća koju je imao i kad je 2010. stigao u Dinamo. Odnosno, kao velika Dinamova želja, novac ne bi bio presudan u ovom transferu. Iako, kažu ljudi bliski Vahi, da ne namjerava u Maksimir za manje od milijun eura na godinu. U vrijeme koronavirusa Dinamo je smanjio plaće, no za pravog trenera, to su shvatili ove sezone, treba duboko potegnuti u džep. Jer jeftini treneri, pokazala je praksa, donose i “jeftine” rezultate, dok oni skupi, kao Nenad Bjelica, naprave najbolji europski rezultat u posljednjih 50 godina, piše portal 24 sata. Međutim, ne treba smetnuti s uma jednu činjenicu, Nenad Bjelica, kad već njega spominju, imao je u svoje vrijeme i sreće, naime, imao je momčad predvođenu Danijem Olmom u vrhunskoj formi, imao je pravu klapu, imao je igrače koji su, poput Brune Petkovića, i u reprezentaciji pokazali svjetsku klasu.

”Imam ugovor s Marokom, ali ugovori se uvijek mogu raskinuti”, rekao je Halilhodžić u odgovoru na pitanje koliko je blizu, odnosno daleko od Dinama. Halilhodžić je, podsjetimo, prije desetak godina bio u Dinamu, u Europi Dinamo pod njegovim vodstvom nije uspio iako je na krilima Sammira svladao tada jaki Villarreal, ali i nesretno ispao od PAOK-a. No, i Bjelica je s Dinamom nesretno ispao od Šahtara, sekunde su plave dijelile do senzacionalnog rezultata i plasmana u osminu finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Halilhodžić o utakmici protiv PAOK-a…

”U toj utakmici smo bili puno bolji, PAOK nam nije mogao ništa. Rekao sam igračima da nam samo slučajno mogu zabiti, nikako drugačije. Tako je i bilo, lopta je pogodila Ivića u petu i ušla u gol …”

Halilhodžić je u Dinamo uveo i obvezan pregled zubi, iako to prije njega nije bila praksa, imao je četiri poraza, dvaput od PAOK-a, Istre i Villarreala. U Dinamu ne kriju da žele Vahu, a plaća ne bi trebala biti problem jer je toliko imao i u prvome mandatu. Uz Halilhodžića, koji se spominje kao nasljednik Zorana Mamića, Dinamo bi rado angažirao i bivšeg trenera Bayerna i bivšeg hrvatskog izbornika Niku Kovača, no, pitanje da li trener koji je donedavno vodio jedan od najboljih klubova svijeta želi u ovom trenutku doći na klupu Dinama. Malo vjerojatno. Kovač je, podsjetimo, u Bayernu imao šest milijuna eura na godinu, stekao je trenersko ime i u situaciji u kojoj ga traže veliki europski klubovi teško je očekivati da će stići u Maksimir. Dakako, čak i kad bi htio Dinamo ne bi mogao ponuditi plaću od šest milijuna eura, pa ni čak dvostruko manje. Dinamo bi ponudio, a malo je vjerojatno da bi to Niko prihvatio, plaću kakvu je bivši hrvatski izbornik imao dok je trenirao Eintracht iz Frankfurta, oko milijun i pol eura na godinu. I to je za Dinamo puno, no, Kovač je ipak veliko trenersko ime i plavi bi nekako podnijeli takav angažman. Ne samo to, hrvatski navijači i danas obožavaju Kovača, kao što su ga navijači voljeli dok je vodio Vatrene. Nžalost, male su, gotovo nikakve, šanse da ćemo Kovača u skoroj budućnosti gledati na plavoj klupi. Jednog dana? Možda…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.