Dinamo na San Siru ide po novu senzaciju u Ligi prvaka

Foto: fah

Nakon trijumfa nad Chelseajem u Maksimiru na otvaranju Lige prvaka, zagrebački Dinamo u 2. kolu skupine E gostuje kod Milana. Utakmica se igra u 18.45, a emisija počinje u 18 sati na HRT 2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golom Mislava Oršića hrvatski prvak u 1. kolu oduševio je rasprodani Maksimir svladavši s 1:0 engleskog velikana Chelsea. Izabranici Ante Čaćića sada priželjkuju još jednu senzaciju u elitnom natjecanju i nadaju se pobjedi protiv prvaka Italije koji je na otvaranju Lige prvaka remizirao kod Salzburga.

– Dolazimo na San Siro kao vodeća momčad skupine, a to nastojimo i ostati iako igramo protiv favoriziranog domaćina. Utakmica koju smo prezentirali protiv Chelseaja daje nam za pravo da vjerujemo da možemo ponoviti takvo izdanje, rekao je u najavi susreta strateg Modrih.

Bit će to peti međusobni okršaj Milana i Dinama u europskim natjecanjima, a sve dosadašnje dvoboje dobili su Talijani. Posljednji put susreli su se u kvalifikacijama za Ligu prvaka u sezoni 2000/01. kada su Rossoneri pobijedili 3:1 i 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, unatoč pozitivnoj statistici Talijana kada su u pitanju ogledi protiv Dinama, Milan u Ligi prvaka ili Europskoj ligi nije upisao domaću pobjedu na šest uzastopnih utakmica. Posljednji put na San Siru slavio je 2013. godine pobijedivši Celtic (2:0).

Trener Milana Stefano Pioli nahvalio je Modre.

– U prvenstvu Dinamo postiže prosječno tri gola po utakmici, u domaćoj ligi igraju na jedan način, a protiv Chelseaja su igrali drugačije, na kontranapade. Znaju igrati i bit će ih teško pobijediti, smatra strateg Rossonera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Za svaku utakmicu na teren šaljem najboljih 11 i na svakoj utakmici moramo dati sve od sebe. Susret protiv Dinama je važan, ali nije odlučujući. Svjesni smo o kakvom se suparniku radi i pripremit ćemo se najbolje što možemo, rekao je Pioli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.