Dinamo nikad slabiji, novaca nikad više: Puni kao brod koji tone!

Foto: fah

Dinamo je doživio četvrti uzastopni poraz u Ligi prvaka, u kojoj dosad ove sezone modri nisu postigli niti jedan pogodak, alarmantno, no, ništa strašno jer se uoči samog početka starta najjače klupske nogometne lige na svijetu očekivalo da Dinamo ovu europsku sezonu, kao mnogo puta dosad, provede u “učenju.” Nažalost, modri nisu ništa naučili, neće ni ove sezone, “batina je izašla iz Raja”, no, samo u pučkoj predaji, nitko uz batine nije ništa naučio, neće ni Dinamo. Ovo školovanje Dinama, koje traje duže od školovanja Ivice Kičmanovića, postalo je preskupo da bi se nastavilo, pogotovo ako znamo da bi modri puno više profitirali da su uložili u momčad, umjesto što su je rasprodali. Svaka pobjeda u Ligi prvaka, osim što jača hrvatski koeficijent, donosi za hrvatske prilike velike novce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kontradiktorna je činjenica da je Dinamo nikad slabiji u zadnjih desetak godina, a blagajna rijetko kada punija, da nije samo običan savjetnik Zdravko Mamić bi se mogao pohvaliti kako samo on to zna, dakle, da je hrvatski prvak pun kao brod, doduše, ako se odmaknemo od Europe, što je samo dvadesetak sati nakon poraza od Seville, nemoguće, brod koji tone. Ni previše zlata na otvorenoj pučini ne može pomoći plovilu da mirno pronađe po jesenskoj magli put do luke spasa, posebno ako se putnici na brodu polakome i postanu pohlepni, ljudska pohlepa bila je u stanju potopiti Titanic, kako ne bi Dinamo.

Kako smo već pisali rijetki su igrači Dinama koji su u potpunosti smogli snage, pa i hrabrosti, suočiti se s realnošću, zanimljivo je da je to uspjelo onim najmlađima, koji realno ne putuju dugo vremena na Dinamovom brodu i koji kao takvi još nisu dobili pojas za spašavanje kad se brod nasuče o riječku hrid, oni će ostati, stariji i vječni “učenici” spremni su iskočiti prije vremena. Primjerice, Gordan Schindelfeld govori o učenju i zalogu za budućnost, slično su govorili mnogi Dinamovi seniori nakon europskih batina, a koji su danas puni modrica odavno u nogometnoj mirovini. “Možda je ovo gruba slika naše realnosti”, kazao je nakon novog debakla u Ligi prvaka Dinamov Mario Šitum.

“Emotivno smo se i tjelesno potpuno ispraznili, a kući idemo s četiri primljena pogotka. Uvijek se nečemu nadamo, a na kraju završava s porazom. Možda nam je i sudački kriterij bio prestrog. Napravili smo 12 prekršaja, a dobili crveni i nekoliko žutih kartona”, poručio je 24-godišnji Šitum, koji, kako vidimo, s 24 godine shvaća ono što ne žele shvatiti oni koji su u Ćirinim, najboljim godinama, iako se i kod Šituma vidi početak bolesti koja se zove na dobrom starom hrvatskom jeziku samozavaravanje. Kakav sudački kriterij ako Dinamo nije zabio ni pogodak u Ligi prvaka u četiri utakmice a primio je više od 10, mogao čak i 30 da su protivnici, Lyon, Juventus i Sevilla željeli potopiti modri brod prije nego što je došao nadomak luke spasa, ispred koje je čeka podvodna hrid s Rujevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, da će se ljuljanje Dinamovog broda nastaviti dokaz je nevjerojatna izjava Josipa Pivarića, koja ne treba komentar, tek sažaljenje:

“Nemamo više što filozofirati nakon ovakvog poraza. Pobijedila je bolja ekipa, a najbitnije je da smo mi dali sve od sebe. Dobro smo otvorili utakmicu i dobro smo im parirali. No, Sevilla nas je kaznila za greške. Sudac je osim toga lako pokazivao kartone, čak i kod prvog faula. Ostali smo s igračem manje u prvom dijelu i bilo je teško. Dali smo sve od sebe, nažalost završilo je ovako i iz ovakvih utakmica trebamo izvući pouku.

Sad je sve jasnije? Zapravo su suci Dinamu zabili 12 golova u Ligi prvaka i obranili barem 15 koliko bi Pivarić i Dinamo zabili da je suđenje bilo ako ništa drugo ono barem korektno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.