Dinamo pozvan na svjetsko klupsko prvenstvo odbojkašica

Foto: OK Dinamo

Međunarodna odbojkaška federacija (FIVB) pozvala je moskovski Dinamo u čijim redovima igra hrvatska odbojkašica Maja Poljak, kao posljednju, osmu ekipu koja će od 9. do 14. svibnja u japanskom Kobeu nastupiti na svjetskom klupskom prvenstvu odbojkašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odbojkašice Dinama su na nedavnom završnom turniru Lige prvakinja u Trevisu osvojile četvrto mjesto.

Moskovski Dinamo je četvrti klub koji je dobio ‘wild card’ za prvenstvo nakon švicarskog Volero Zuricha, brazilskog Osasca, te turskog Eczacibasi Vitra Istanbula koji brani naslov.

Na 11. izdanju klupskog prvenstva svijeta nastupit će i europski prvak turski i Vakifbank Istanbul, najbolja ekipa Južne Amerike brazilska Rexona-Sesc, aktualni azijski prvak japanski NEC Red Rockets Kawasaki, te domaćin prvenstva Hisamitsu Springs Sage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo klupsko svjetsko prvenstvo odbojkašica odigrano je 1991. godine, a slavila je ekipa brazilskog Sadia Sao Paula. Od 1995. do 2009. nije bilo prvenstva, a ponovo je pokrenuto 2010. Posljednje dvije godine svjetske prvakinje su bile odbojkašice turskog Eczacibasi Vitre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.