Dinamo predsjedniku Osijeka odgovorio analizom iz emisije Stadion

Foto: fah

Predsjednik NK Osijeka Ivan Meštrović kritizirao je suca utakmice Marina Vidulina koji je u prvih 16 minuta dvoboja protiv Intera veznjaku Osijeka Dmitriju Lopi dao dva žuta, odnosno isključujući crveni karton.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ljuti nas što kod hrvatskih sudaca nemamo isti tretman kao naši konkurenti. Baš me zanima bi li igraču Dinama ili Hajduka tako lako i brzo bila pokazana dva žuta kartona. Čisto sumnjam i to je nešto zbog čega nećemo šutjeti, rekao je Meštrović u razgovoru za Glas Slavonije.

Hajduk nije reagirao na Meštrovićevu izjavu, dok se Dinamo oglasio službenim priopćenjem u kojem je priložio video iz HRT-ove emisije Stadion u kojoj sudački ekspert Marijo Strahonja analizira sporne situacije.

– Prilažemo video koji će reći dovoljno sam za sebe, napisali su iz hrvatskog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je Lopa u 35. sekundi neoprezno startao na protivničkog igrača, a potom je u 16. minuti dobio žuti karton zbog simuliranja.

– Sudac je od prve sekunde bio spreman na ovakve nepopularne situacije. Ispravna odluka suca, nema potrebe za komentiranjem, rekao je Strahonja.

– Ovako uđeš u 35. sekundi u igrača, neoprezan start, pa u 16. minuti simuliraš jedanaesterac…, dodao je stručni komentator Igor Cvitanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Analizirao je Strahonja i situaciju iz 16. minute kod simuliranja.

– Sve je čisto i ovdje. Jako dobro pozicioniranje suca, osjetio je da treba biti oprezan. Vjerojatno se i dobro pripremio prema ovom igraču koji zna raditi ovakva nesportska ponašanja. I prije utakmice ga je promatrao i znao da treba biti blizu njega, to je i radio i u konačnici poentirao, zaključio je Strahonja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.