Dinamo protiv Krasnodara u Europskoj ligi

Zagreb, 10.12.2020. -Utakmica 6. kola K skupine Eurolige Dinamo - CSKA Moskva. Na fotografiji slavlje igrača GNK Dinamo nakon postignutog zgoditka. foto HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ/ abu

Hrvatski nogometni prvak Dinamo u 16-ini finala Europske lige igrat će protiv Krasnodara, odlučeno je na ždrijebu u Nyonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo je kao pobjednik skupine K imao status nositelja, kao i ostalih 11 pobjednika skupina, te četiri najbolje trećeplasirane ekipe iz Lige prvaka.

Kao nositelj Dinamo će imati i prednost domaćeg terena, pa će prvi susret 18. veljače igrati u gostima, a uzvrat 25. veljače na stadionu Maksimir.

Među najzanimljivijim parovima 16-ine finala bit će će ogledi Benfice i Arsenala, Real Sociedada i Manchester Uniteda, RB Salzburga i Villarreala, Lillea i Ajaxa, te Granade i Napolija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 16-ini finala međusobno nisu mogli igrati klubovi koji su igrali u istoj skupini, te klubovi iz istih zemalja.

Prošle sezone naslov je osvojila Sevilla pobijedivši u finalu Inter sa 3-2. Španjolci su ove sezone izborili plasman u osminu finala Lige prvaka, dok je Inter ispao iz Europe.

Ove sezone finale je 26. svibnja u Gdanjsku.
PAROVI 16-INE FINALA:
Krasnodar (Rus) – DINAMO (HRV)
Braga (Por) – Roma (Ita)
Benfica (Por) – Arsenal (Eng)
Young Boys (Švi) – Bayer Leverkusen (Njem)
Roay Antwerp (Bel) – Rangers (Ško)
Olympiakos (Grč) – PSV Eindhoven (Niz)
Granada (Špa) – Napoli (Ita)
Slavia Prag (Češ) – Leicester City (Eng)
Crvena zvezda (Ita) – Milan (Ita)
RB Salzburg – Villarreal (Špa)
Wolfsberger (Aut) – Tottenham (Eng)
Molde (Nor) – Hoffenheim (Njem)
Real Sociedad (Špa) – Manchester United (Eng)
Dynamo Kijev (Ukr) – Club Brugge (Bel)
Maccabi Tel Aviv (Izr) – Šahtar (Ukr)
Lille (Fra) – Ajax (Niz)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.