Dinamo razočarao igrom i rezultatom protiv Fola Escha

Zagreb, 15.7.2015 - Prva utakmica 2.pretkola nogometne Lige prvaka između Dinama i Fole Esch. Na fotografiji Josip Pivarić u napadu. foto HINA/ Dario GRZELJ/ iš

U prvom susretu 2. pretkola Lige prvaka u Zagrebu su nogometaši Dinama i Fola Escha odigrali neriješeno 1-1 (1-1), a uzvrat je za sedam dana u Luksemburgu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogodak je za Dinamo postigao Angelo Henriquez (36), dok su gosti vodili zgoditkom Samira Hadjia (25). Hrvatski prvak je posve razočarao svoje navijače u ogledu s protivnikom kojeg je prije dvije godine u pretkolu lako izbacio s ukupnih 6-0. Obrana “modrih” je luksemburškoj momčadi “poklonila” i pogodak, tek treći u europskoj povijesti Fole, a napad Dinama čak u drugom poluvremenu i u situaciji kada su gosti igrali s deset igrača nije stvorio niti jednu izrazitu priliku.

Dinamo je u susret ušao bez ozlijeđnih Arijana Ademija i Ante Ćorića, koji je osjetio bol na samom zagrijavanju, a luksemburški prvak je puno bolje započeo utakmicu. Igrači Fole imali su dvije dobre prilike na samom početku dvoboja, a u 25. minuti su i poveli nakon prebacivanja glavom Hornusa do Hadjia, koji s pet metara lako postiže pogodak. Hrvatski prvak je izgledao prilično bespomoćno sve do 36. minute kada je akciju Pjace i Soudanija pogotkom okončao Čileanac Henriquez. U 64. minuti crveni karton je zaradio igrač gostiju Ronny Suoto zbog brutalnog prekršaja na Rogu, ali jalovi Zagrepčani nisu uspjeli iskoristiti tu prednost, pa su Luksemburžani došli do najvećeg uspjeha u povijesti.

Nekoliko sati nakon puštanja iz istražnog zatvora u Remetincu čelnici Dinama braća Zdravko i Zoran Mamić došli su na stadion Maksimir kako bi uživo pratili prvu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka. Braću Mamić je sat prije početka utakmice ispred stadiona dočekao pljesak zaposlenika Dinama, ali i povici negodovanja brojnih BBB-a, koji su ispred zapadne tribine stadiona bučno protestirali zbog puštanja iz zatvora braće Mamić, ali su ipak odlučili da neće nazočiti utakmici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zdravko Mamić se pet minuta prije početka dvoboja pojavio u svečanoj loži stadiona, a dočekan je zvižducima i uvredama sa istočnog dijela stadiona, kojem je nazočilo oko šest tisuća gledatelja, kao i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker i izbornik Niko Kovač. Uvrede Zdravku Mamiću čule su se i tijekom cijelog susreta.

DINAMO – FOLA ESCH 1-1

Strijelci: 0-1 Hadji (25), 1-1 Henriquez (36)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Crveni karton: Souto (Fola, 64)

Pred 8000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Doyle iz Irske.

DINAMO: Eduardo – Pinto, Šimunović, Taravel (Hodžić, 81), Pivarić – Machado (Pamić, 59), Goncalo (Cekici, 69) – Soudani, Rog, Pjaca – Henriquez

Tekst se nastavlja ispod oglasa

FOLA: Hym – Martino, Klein, Martin, Kirsch – Payal – Bensi (Hornus, 25), Ronny Souto, Dallevedove, Francoise (Rani, 78)- Hadji

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.