Dinamo večeras želi ‘završiti posao’ i plasirati se u Ligu prvaka

Dinamo večeras od 20.45 sati igra uzvratnu utakmicu 4. pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka. Modri imaju lijepu prednost iz prve utakmice jer su pobijedili Skenderbeu na njihovom terenu (uvjetno rečeno jer se igralo u Elbasanu) s 2:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najzaslužniji za to bio je bek Josip Pivarić, čija je “bomba” odsjela u rašljama vratara Skenderbeua u 93. minuti utakmice.

No, daleko od toga da je sve riješeno. Sjetimo se Aalborga prošle sezone, kad su dinamovci slavili u 3. pretkolu u Danskoj, a potom kao favorit izgubili kod kuće. Trener Zoran Mamić je oprezan uoči večerašnjeg dvoboja i smatra kako još ništa nije odlučeno, bez obzira na domaći teren.

“Ostala je još jedna cijela utakmica, drugo poluvrijeme naših dvoboja. No nećemo srljati pod svaku cijenu jer znamo da oni moraju napasti i zabiti dva gola da bi prošli. Ipak, mi smo Dinamo, igrat ćemo napadački i na pobjedu. Vjerujemo da ćemo pokazati da smo bolja momčad, dobiti i proći u skupine Lige prvaka. Svjesni smo kvaliteta i dobrih strana Skenderbeua, a na nama je to spriječiti kako ne bismo imali problema” – rekao je trener Dinama na konferenciji za novinare.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno da je ovo utakmica od velike važnosti za klub iz Maksimira, zna to trener, a znaju i sami igrači. Plasman u skupinu Lige prvaka donosi minimalno 14 milijuna eura, 2 milijuna za pobjedu u play-offu i 12 za plasman u grupnu fazu. Osim toga, treba uračunati i prihode od ulaznica, suvenira, TV prava itd. Modri znaju da ovakvu priliku ne smiju propustiti.

Najbolji igrač Dinama, Marko Pjaca svjestan je kako ih čeka velika utakmica te se nada popunjenom stadionu i podršci s tribina:

“Možemo reći kako nas čeka najvažnija utakmica ove sezone. Imamo odličan rezultat iz prve utakmice, a na njima je pritisak jer moraju hvatati nas i minus iz prve utakmice. Nadam se punom stadionu i našoj pobjedi. Vjerujem da će stadion biti lijepo popunjen.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica počinje u 20.45 sati, prijenos je na HRT 2, a susret sudi Talijan Gianluca Rocchi.

[poll id=”63″]

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.