Dinamov prijelazni rok: Odlaze zvijezde, dolazi Sigali i jedan Makedonac, a Marko Pjaca?

Foto: fah

Nogometaši Dinama su, kako smo već pisali, na uspješan način, pobjedom 3:0 protiv Rijeke na Maksimiru, okončali jednu ipak uspješnu godinu. U prvom dijelu godine igrali su i to ”mitsko” europsko proljeće, dogurali do osmine finala u Europskoj ligi, uz dosta nesreće ispali od Benfice i ostali bez četvrtfinala, a jesenas su u Ligi prvaka pokazali kako više nisu kanta za napucavanje, za dužinu devine dlake ostali su bez povijesnog uspjeha i osmine finala Lige prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, ili na sreću, ovisi iz kojeg kuta gledate, sjajnim igrama u Europi igrači Dinama skrenuli su na sebe pozornost brojnih bogatijih klubova, španjolski reprezentativac Dani Olmo je na izlaznim vratima, a za njim krenut će i neki drugi. Dinamo, dakako, nakon njihovog odlaska više neće biti na razini na kojoj smo ga zadnjih godinu i pol navikli gledati, barem ne odmah. Nenad Bjelica ponovno će se naći na prekretnici, prisiljen stvarati novu momčad, sposobnu za neka nova modra europska proljeća, na koja, nadajmo se, nećemo čekati pola stoljeća.

I dok se najavljuje odlazak nekih zvijezda već u zimskom prijelaznom roku o dolasku Marka Pjace se više ništa ne može čuti, ma koliko slušali odjeke iz Maksimirske šume.

No, zato je, barem ako je vjerovati pisanju portala 24 sata, aktualan povratak Leonarda Sigalija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da se nešto sprema ”po tom pitanju” ”za argentinski TYC Sports potvrdio  je i njegov menadžer Marcelo Carracedo (sin mu je prošle sezone igrao za Dinamo 2) koji tvrdi:

‘Ne, u ovom trenutku nemamo nikakvih kontakata s ljudima iz Boce Juniors, igračeva želja je ostanak u Racingu, tu se osjeća jako ugodno. Ali, već su nam se javili i neki europski klubovi poput Dinama koji svakodnevno osluškuju njegovu situaciju. I koje zanima Leonardo’,  poručio je Carracedo”, prenosi portal 24 sata.

”Leonardo Sigali u Dinamu je proveo četiri sezone, za ‘modre’ skupio 128 nastupa, zabio osam golova. No, 32-godišnji Argentinac odlučio se u siječnju 2018. godine vratiti u domovinu. U međuvremenu je s Racingom osvojio naslov prvaka Argentine, bio izabran u najbolju momčad argentinske lige. Leonardo Sigali je oženjen Hrvaticom Elenom Kanaet s kojom je dobio i kćerkicu Chloe. A sve to priču o njegovom povratku u Zagreb čini i puno realnijom…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo navodno sprema još jedno pojačanje iz – Makedonije. Naime, makedonski novinari pišu da je Dinamo zainteresiran za 19-godišnjeg Alija Adema. ”Riječ je o defenzivnom veznjaku Vardara, igraču rođenom 2000. godine, kojeg su na utakmici protiv Škendije (2-2) pratili i predstavnici Bešiktaša, Kasimpase i Sporting Lisabona. Ali Adem je makedonski reprezentativac do 19 godina, a iza sebe ima 35 prvoligaških nastupa i tri pogotka. Za Vardar je debitirao još u sezoni 2017/18., a danas je jedan od makedonskog velikana”, zaključuje portal 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.