Dinamov protivnik iz Lige prvaka Sevilla posudila vratara Sirigua od PSG-a

Foto: Twitter

Španjolska Sevilla, trostruki pobjednik Europske lige i suparnik zagrebačkog Dinama u skupini Lige prvaka, u petak je na jednogodišnju posudbu dovela 29-talijanskog vratara Salvatorea Sirigua iz francuskog prvaka Paris Saint-Germaina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sirigu je do prošle sezone bio prvi vratar PSG-a, ali je taj status izgubio dolaskom Kevina Trappa iz frankfurtskog Eintrachta.

Talijanski je vratar u PSG stigao 2011. iz Palerma, a sudjelovao je u osvajanju četiri uzastopna naslova prvaka Francuske. No, s njim na vratima klub nije uspio načiniti željeni iskorak u Ligi prvaka, u kojoj nikada nije prošao četvrtfinalnu prepreku. Od 2010. godine Sirigu je stalni član talijanske reprezentacije za koju je branio u 17 utakmica te bio njezinim članom na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu te na dva Eura 2012. i 2016. godine.

Sirigu će biti konkurencija dvojici mladih španjolskih vratara, 22-godišnjem Sergiju Ricu i 23-godišnjem Davidu Soriji koji je trenutačno ozlijeđen te zbog loma prsta neće biti na raspolaganju treneru Jorgeu Sampaoliju do kraja rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamo će protiv Seville prvu utakmicu u skupini H odigrati 18. listopada u 3. kolu, a već u sljedećem, koje je na rasporedu 2. studenoga, ‘modri’ će gostovati na stadionu Pizjuan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.