Dinamov trener najavio finale Kupa: ‘To neće biti jednostavna utakmica, iako vjerujem da ćemo ga osvojiti’

Zagreb, 18.4.2021 - Utakmica 29. kola Prve HNL Dinamo - Istra 1961. Na slici trener Dinama Damir Krznar. Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Trener aktualnog, novog/starog, hrvatskog prvaka, Damir Krznar, najavio je finale Kupa Hrvatske protiv Istre 1961. Podsjetimo, Modri su posljednji puta Hrvatski kup osvojili u sezoni 2017./2018.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krznar je kazao da plave u finalu protiv Istre očekuje rovovska bitka, dodao je kako maksimalno respektiraju protivnika, iako su favoriti, i to izraziti. Istra se bori za ostanak u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi.

“Obje utakmice u Puli su bile izuzetno neizvjesne i teške, čak i ova zadnja u Zagrebu koju smo dobili 1:0. To će nam dobro doći za pripremu finala. Čeka nas rovovska bitka, Istra je izuzetno organizirana u defenzivnom bloku, ima brze igrače koji mogu dobro odraditi kontranapad i iskoristiti naše pogreške”, rekao je Damir Krznar te je dodao:

“To što se Istra grčevito bori za ostanak u Prvoj ligi neće utjecati na njihove igrače, jer ovo je za njih povijesni doseg. U finale Kupa ne dolazi se slučajno, a Istra je to zavrijedila fenomenalnom partijom u polufinalu protiv Rijeke. To je utakmica za trofej i siguran sam da će je odigrati fanatično”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli Dinamo je zadnji puta osvojio Kup u sezoni 2017./2018., u hrvatskom prvenstvu s druge strane Modri dominiraju, a sjajno igraju i na europskoj sceni.

“Dvije sezone smo bez Rabuzinovog sunca, a u četiri godine samo jednom je osvojen kup. Nismo time zadovoljni i ovo je prilika da taj trofej vratimo u naše vitrine. Vjerujem da su svi igrači spremni i jedva čekaju, ovo je utakmica za trofej. Također, vjerujem da ćemo ga osvojiti, ali to neće biti jednostavna utakmica”, poručio je Dinamov trener.

Podsjetimo, finale Hrvatskog kupa igrat će se u srijedu (20:00) na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici. Dinamo je u nedjelju u Gorici hat-trickom Gavranovića pobijedio istoimenog domaćina Goricu sa 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Gorici smo igrali u kombiniranom sastavu kako bi finale Kupa svi dočekali odmorni. Također, osjetili smo teren u Gorici, koji je fantastičan. Dobar i brz teren, to je ono što nama odgovara”, zaključio je Krznar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.