Povratak Benzeme: Francuska sa moćnim sastavom na Euru?

Foto: fah

Francuska je, kao i uvijek posljednjih godina, jedan od najvećih favorita za osvajanje naslova prvaka Europe na predstojećem Europskom nogometnom prvenstvu. Izbornik Deschamps odlučan je očito da nakon Svjetskog prvenstva njegova Francuska osvoji Euro.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema pisanju francuskih medija Didier Deschamps odlučio je s najjačim sastavom ići na Euro, koji počinje za manje od mjesec dana. Francuski stručnjak spreman je nakon šest godina u reprezentaciju pozvati i napadača Reala Karima Benzemu. Francuski mediji tako tvrde da će se Benzema naći na popisu francuskog izbornika po prvi puta nakon listopada 2015. godine.

Podsjetimo, napadač Kraljevskog kluba ove sezone igra u sjajnoj formi te sami francuski mediji podržavaju, čak i promoviraju, povratak Benzame u reprezentativni tabor, sugeriraju izborniku da se zaboravi skandal s Valbuenom iz 2015. godine.

Francuski izbornik će popis priopćiti večeras u 20 sati te se očekuje da će se na listi od 26 nogometaša naći i ime Karima Benzeme. Ako se to doista i dogodi Deschamps će imati nevjerojatne mogućnosti u napadu, a o čemu su već krenule medijske spekulacije. Mediji su počeli sa sastavljanjem napada francuske reprezentacije, za koju očekuju da se prošeta do same završnice Eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodnih godina u vrhu reprezentacije Francuske igrao je Olivier Giroud, ali jasno je da on nije na razini Karima Benzeme, iako je Francuska briljirala posljednjih godina. Uz Benzemu te Mbappea i Griezmanna ova selekcija Francuske će biti zaista ubitačna.

Sastav francuske reprezentacije na Euru mogao bi, dakle, izgledati ovako:

Lloris, Pavard, Varane, Kimpembe, Lucas Hernandez, Kante, Rabiot, Pogba, Griezmann, Mbappe, Benzema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz sjajnu prvu momčad izbornik Deschamps će na klupi imati još sjajne igrače poput Dembelea, Lemara, Fekira, Girouda, Ben Yeddera, Upamecana, Ndombelea, Comana… U grupnoj fazi Eura Francuze čeka težak posao, sudari s Njemačkom, Portugalom i Mađarskom.

Aktualni svjetski prvak Euro otvara 15. lipnja u Muenchenu utakmicom protiv Njemačke. Četiri dana kasnije igraju u Budimpešti protiv Mađarske, u posljednjem kolu grupne faze igraju protiv Portugala, utakmica će se igrati također u Budimpešti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.