Težak put Dinama do Lige prvaka, mogući protivnik je i Crvena zvezda

Foto: fah

Pred Dinamom su još dvije utakmice do kraja ove sezone, jedna puno važnija, finale Kupa Hrvatske protiv Istre 1961. u Velikoj Gorici te prvenstveni susret protiv Šibenika u Maksimiru u posljednjem kolu HNL-a. Dinamo je novi naslov prvaka već osigurao. Dakle, plavima je svakako osvajanje Kupa veliki izazov, tako bi i definitivno ovu sezonu potvrdili kao jednu od najboljih u povijesti kluba (dvostruka kruna plus četvrtfinale Europske lige). Glavni cilj, osvajanje prvenstva, je ostvaren, a to je za Dinamo bilo najvažnije, kao što im je bitno da se plasiraju u Ligu prvaka. Na ljeto ih čekaju kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Po prvi puta otkako je bivši predsjednik UEFA-e Michel Platini reorganizirao sustav kvalifikacija hrvatski prvak u proboj do Lige prvaka mora krenuti iz prvog pretkola. To znači da će Dinamo za ulazak u najprestižnije klupsko natjecanje morati proći čak četiri prepreke: prvo, drugo, treće pretkolo plus play-off.

Na tom putu će, zahvaljujući svom respektabilnom koeficijentu (44.500) Modri imati status nositelja u sva četiri navrata, ali unatoč tome postojat će nekoliko nagaznih mina koje će u Maksimiru svakako htjeti izbjeći.
Prvo pretkolo kreće još dok se bude igrao Euro

U prvom pretkolu, koje će se igrati već 6./7. (prve utakmice) i 13./14. srpnja (uzvrati), Dinamovi potencijalni suparnici su prvak Bjelorusije Šahtjor Soligorsk, prvak Irske Shamrock Rovers, velški Connah’s Quay Nomads, islandski Valur, norveški Bodo Glimt. Ovisno o raspletu u nacionalnim prvenstvima u preostalih nekoliko tjedana, na taj popis mogu dospjeti još i finski HJK Helsinki, latvijska Riga, pa i kazahstanski prvak Kairat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo pretkolo (prve utakmice 20./21. srpnja, uzvrati 27./28. srpnja) donosi možebitni okršaj s mađarskim prvakom Ferencvarošem koji je lani eliminirao Modre u trećem pretkolu, a tu će među nenositeljima još biti i ciparska Omonia, litvanski Žalgiris, slovački Slovan Bratislava, sjevernomakedonska Škendija Tetovo, gruzijski Dinamo Tbilisi…

Iduća stepenica je treće pretkolo, dotad će se već dosta toga isprofilirati, pa će tako, ako prethodne odrade ono što se od njih očekuje, među nenositeljima biti bugarski prvak Ludogorec i švedski Malmo, dva kluba koja su Zagrepčani u proteklom desetljeću na šokantan način izbacivali iz pretkola Lige prvaka”, piše portak gol.dnevnik.hr.

Dinamo će u posljednjoj fazi, završnoj bitci, igrati protiv teških protivnika, ne bude li prije toga nekih ozbiljnijih iznenađenja. Modri će vjerojatno Ligu prvaka tražiti protiv nekog od četiri kluba: Olympiacos, Young Boys, Crvena zvezda, Rangers. Termini tih utakmica su 17. i 18. odnosno 24. i 25. kolovoza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.