Dinamovi navijači u Milanu: Bez nereda, pjesma, majice s natpisom Vukovar i veliko osiguranje…

Foto: fah

Približava se polako i večerašnja utakmica na San Siru u Milanu između Dinama i Atalante u sklopu 5. kola Lige prvaka. Noć se polako spušta nad ”gradom mode”, a osiguranje je veliko, policija je i inače na ulazu u Italiju bila rigorozna, oni bez ulaznica nisu mogli prijeći granicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati prije večerašnje utamkice odluke, koja bi za Atalantu mogla biti diskvalifikacijska, na Piazzi Duomo tridesetak je policijskih kombija, a Bad Blue Boysi su ”okupirali” okolne kafiće iz kojih se već sad čuje pjesma.

Milano, 26.11.2019 – Pripadnici talijanske policije na Piazza del Duomo u Milanu pred utakmicu Lige prvaka izmedu Atalante i Dinama na stadionu San Siro.
foto HINA/ Damir SENCAR/ ds
Milano, 26.11.2019 – Navijaci na Piazza del Duomo u Milanu pred utakmicu Lige prvaka izmedu Atalante i Dinama na stadionu San Siro.
foto HINA/ Damir SENCAR/ ds

Na ulicama Milana ima posve očekivano, dosta policije i karabinjera, no, zasad je sve mirno, odnosno bez nereda.  Navijači Dinama vjeruju u svoj klub i uspjeh na San Siru. Dinamo će imati veliku podršku navijača večeras. Podsjetimo, dogovoreno je da se u 16 sati  Dinamovi navijači okupe na Piazzi Sempione te u 18.30 krenu prema San Siru. Utakmica počinje od 21 sat.

Ranije tijekom dana u šetnji gradom bili su igrači Dinama, Nikola Moro, Marko Lešković, Komnen Andrić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ulicama Milana mogu se sresti i hrvatski navijači na čijim majicama pišu ”Vukovar”. Naime, upravo smo ovih dana obilježili 28. godišnjicu najveće tragedije u povijesti grada heroja kao podsjetnik na pad Vukovara u ruke velikosrpskog agresora 18. studenoga 1991., nakon čega su u režiji JNA i četnika krenuli pokolji neviđeni u Europi još od vremena Drugog svjetskog rata.

Foto: fah

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.