Dječak koji je zaspao u Beogradu na stadionu Crvene zvezde i rekao ‘ne’ Vučiću: ‘Na prvom mjestu škola, a onda sve ostalo’

Foto: Facebook

U Osnovnu školu Škurinje u Rijeci ide i najpoznatiji učenik te škole Tino Popović. Tino je postao poznat kao učenik 2a razreda koji je nedavno za posjeta Beogradu (Drugo je pitanje zbog čega se uopće išlo u Beograd, a ne recimo u Beč ili Milano?) bio vrlo jasan u razgovoru sa upornim srbijanskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem. Naime, dječak je na pitanje Šešeljevog šegrta za koji klub navija rekao bez razmišljanja za Rijeku. Nasmijao je i oduševio prijatelje tom izjavom, a iznenadio Aleksandra Vučića, koji nije očekivao tako rezolutan odgovor, čak i nakon nagovaranja ništa se nije promijenilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tino je to ponovio i nakon što ga je srbijanski predsjednik pokušao nagovoriti da promjeni mišljenje te da se ”okrene puno većim klubovima, Zvezdi i Partizanu.”  Osmogodišnjak je ostao dosljedan sebi, time održao lekciju i puno starijima od sebe.

“Pokušao me je još nagovarati. Ali potpuno je jasna stvar, za mene postoji samo Rijeka. Nisam imao nikakvu tremu kad sam stajao ispred njega i kad me pitao za koga navijam”, rekao je za Večernji list osmogodišnji Tino, koji je nakon posjete Beogradu postao prava medijska zvijezda, s čime se jako dobro nosi. Što se uostalom vidi i po njegovima odgovorima na sve brojnija pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Tino voli nogomet, a stanuje u zgradi zajedno sa svojim roditeljima Danijelom i Sašom te starijim bratom Leonom i mlađim Lenijem. Vrlo je susretljiv prema novinarima te što je najvažnije vrlo strpljiv. Hvale ga svi u školi, od kolega iz razreda, do učiteljica, nakon što je ”Vučiću rekao ne.”

“Sad imam više prijatelja nego u prvom razredu”, rekao je ponosno Tino. Inače, njegovim roditeljima nakon događaja u Beogradu iste večeri počele su stizati brojne poruke ljudi koji su bili oduševljeni reakcijom malog Tina

“Dijete je iskreno, ne zna lagati. Tako je odgovorio i Vučiću”, komentirao je razgovor Tina i srbijanskog predsjednika 46-godišnji Saša Popović, otac osmogodišnjeg navijača Rijeke. Saša je inače i sam navijač kluba s Rujevice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, klub je nagradio Tina, koji je bio poseban gost na utakmici na Rujevici između Rijeke i Cibalije. Riječani su se tako odlučili odužiti svom malenom sugrađaninu i vjernom navijaču na nesebičnoj potpori. Osmogodišnjak se uoči spomenute utakmice susreo s vodstvom svog najdražeg kluba, a dobio je nogometni dres koji sad s ponosom nosi jer su mu se na njega potpisali omiljeni nogometaši čija imena bez problema nabraja. “Uživao sam”, rekao je Tino, s ponosom opisujući dan koji je dugo čekao i koji je zaslužio.

Tino Popović trenira nogomet, vježba u riječkoj Lokomotivi gdje trenira i njegov 15-godišnji brat, srednjoškolac Leon. No, na prvom je mjestu škola, a onda tek sve ostalo.

Vučić ipak u svojoj ”zavodničkoj misiji” nije uspio, osmogodišnji dječak ostao je vjeran Rijeci, a na utakmici Crvene zvezde u Beogradu je zaspao.  Naime, djeca su umjesto kući pod pratnjom policije otišla na stadion ”Rajko Mitić”, inače bivšu Marakanu, na stadionu je bilo 50 000 gledatelja, gledali su utakmicu između Crvene zvezde i ruskog Krasnodara. Tino nije izdržao do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.