Dodig i Krajicek propustili tri meč-lopte, trofej Arevalu i Rojeru

epa09996271 Ivan Dodig of Croatia (R) and Austin Krajicek of the USA pose with their runner-up trophy after losing against Marcelo Arevalo of El Salvador and Jean-Julien Rojer of the Netherlands in their Men’s Doubles final match during the French Open tennis tournament at Roland ​Garros in Paris, France, 04 June 2022. EPA/MARTIN DIVISEK

Ivan Dodig i njegov američki partner Austin Krajicek imali su tri prilike za osvajanje Roland Garrosa, ali su nakon trosatnog dvoboja pobjednički trofej podigli Salvadorac Marcelo Arevalo i Nizozemac Jean-Julien Rojer koji su slavili u finalu sa 6-7 (4), 7-6 (5), 6-3.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je prekinut Dodigov i Krajicekov niz od devet pobjeda koji su započeli osvajanjem ATP turnira u Lyonu, u tjednu uoči Roland Garrosa. U trećem zajedničkom finalu doživjeli su drugi poraz, a Dodig je u svom 39. finalu ostao na 17 naslova.

Pobjednici će podijeliti nagradu od 580.000 eura, dok je Dodigu i Krajiceku ostalo za podijeliti 290.000 eura.

Nakon što su protiv prvih nositelja, Rama i Salisburyja, u četvrtfinalu spasili pet meč-lopti, u finalu su se našli s druge strane, propustivši tri prilike za osvajanje prvog zajedničkog Grand Slam naslova. Ivan je tako ostao na dva trofeja koja je osvojio 2015. u Roland Garrosu s Marcelom Melom i 2021. na Australian Openu s Filipom Polašekom, dok Krajicek čeka na svoj prvi Grand Slam trijumf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Roland Garros, muški parovi – finale

Marcelo Arevalo / Jean-Julien Rojer (SAL-NIZ/12) – IVAN DODIG / Austin Krajicek (HRV-SAD) 6-7 (4), 7-6 (5), 6-3

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.