Događanja na US Openu: Ruski tenisač Daniil Medvedev lakoćom do četvrtfinala, zanimljivo i u ženskoj konkurenciji…

Foto: fah

Ruski tenisač Daniil Medvedev se bez većih problema plasirao u četvrtfinala US Opena. Naime, peti tenisač svijeta u osmini finala eliminirao je domaćeg igrača Francesa Tiafoea te je čak i lakše od očekivanja uspio s 3:0 u setovima doći do pobjede.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedino je u prvom setu Tiafoe uspio pružiti kakav – takav otpor ruskom tenisaču, no i tada je u završnici seta Medvedev pojačao svoju igru i slavio je 6:4. Nakon prvog seta ruski je tenisač u potpunosti diktirao tempo te je drugi set trajao 32 minute, a Tiafoe je uspio osvojiti samo jedan gem (6:1). U trećem, i posljednjem, setu američki je tenisač prošao na isti način, Medvedev ga je deklasirao sa 6:0 te tako s laganih 3:0 izborio završnicu američkog Grand Slama. S obzirom na izbacivanje Novaka Đokovića Medvedev je svakako jedan od najvećih favorita za osvajanje turnira.

Medvedev će u četvrtfinalu igrati protiv Rubleva.

Zanimljivo je na US Openu bilo u ženskoj konkurenciji, bez obzira na ispadanje hrvatskih predstavnica Donne Vekić i Petre Martić. Naime, Azarenka je u zanimljivom dvoboju uspjela pobijediti Muchovu sa 2:1 (5:7, 6:1, 6:4) te se plasirala u četvrt završnicu, a četvrtfinale je osigurala i Mertens koja je s 2:0 bila bolja od Kenin. U četvrtfinalu će se susresti Azarenka i Mertens, pobjednica tog meča ide, naravno, u polufinale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.