Dok se Italija guši u pandemiji, Talijani sanjaju o Messiju: Nisu drastično pale cijene nogometaša nego su koliko-toliko svedene u realne okvire…

Foto: fah

Pandemija koronavirusa razorno se odrazila na sport, osim što su odgođena ili otkazana brojna sportska natjecanja igračima, nogometnim zvijezdama, drastično je pala cijena. Neki će reći nije ona pala već je zapravo svedena na koliko toliko realne okvire. I takvi su u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zar nije previše, pa čak i u vrijeme najvećeg blagostanja, kakvog u svijetu nije ni bilo inače ne bi bilo onih koji u jednom dijelu tog svijeta umiru svakodnevno od gladi, kada jedan nogometni klub, kao što je recimo PSG, za nogometaša, bez obzira kako se on zvao, izdvoji 222 milijuna eura, pritom se taj isti klub jedva dovuče do četvrtfinala Lige prvaka?

Zamislite što bi se tek dogodilo da nema ove korona krize, koja se, nažalost, pojavila, i koju će najviše osjetiti sirotinja, oni koji imaju najmanje, srednji sloj koji u Hrvatskoj godinama ”izumire”, nestaje. Transferi nogometaša vinuli bi se do Andromede, otišli bi vrlo brzo preko tristo milijuna eura, a kad ste na tim ”visinama” gdje vam je granica? Gdje je granica pohlepe?

U jeku pandemije ugledni svjetski mediji, kojima je sport glavna orijentacija, činjenicu da nema natjecanja koriste kako bi se posvetili ”migraciji” nogometaša, ljetnom prijelaznom roku i predstojećim transferima. Dok ljudi umiru unaprijed se broje milijuni eura, i to u vrijeme kada oni koji bi trebali te milijune dobiti uopće ne rade. Nisu, naravno, za to krivi nogometaši, već oni koji su od njih napravili robu, inventar, skupocjenu igračku s kojom se mogu igrati dok im ne dosadi. Kad im dosadi odbacit će je i kupiti novu, doduše, iz cijele priče sami nogometaši neće izaći praznih džepova. naprotiv. Cristiano Ronaldo je navodno u karijeri zaradio milijardu eura. a liječnik koji se bori protiv pandemije, svaki je dan na svom poslu izložen zarazi, ni sto tisuća eura. Svijet je doista posljednjih desetljeća postao pravedno mjesto i tko zna kamo bi taj svijet otišao da se nije dogodila korona katastrofa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već spomenuli zbog pandemije koronavirusa svim je nogometašima pala cijena, drastično, što je talijanska Gazzeta dello Sport iskoristila kako bi napravila kalkulaciju za te igrače. Prema njihovim kalkulacijama past će cijena i hrvatskim igračima, Luki Modriću i Ivanu Rakitiću sa 30 na 20 milijuna eura. Naravno, i godine igrača utječu na njihovu cijenu, Luka će u rujnu proslaviti 35. rođendan, a Rakitić ima 32 godine.  I oba nogometaša još uvijek su neprocjenjiva za hrvatsku nogometnu reprezentaciju.

Kamo će hrvatske nogometne legende zasad se ne zna, no, izgledno je da će Ivan Rakitić napustiti Barcelonu, spominje se Sevilla kao realna opcija, međutim, oni navodno nemaju novaca i ne mogu ispuniti velika očekivanja Barce. Rakitića se seli od Paris SG-a, preko Juventusa do Manchester Uniteda, a vrlo su slični i tračevi o Modrićevom transferu.

I dok Italija ulaže grčevite napore kako bi suzbila epidemiju koronavirusa iz srca Milana, odakle je navodno kad je Europa u pitanju puno toga počelo, maštaju o Lionelu Messiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Lionel Messi nije uopće zabranjen san za Inter. Mislim da će se do kraja godine dešavati čudne stvari”, rekao je bivši predsjednik milanskog kluba Massimo Moratti. Podsjetimo, Messi ima 32 godine te ga ugovor s Barcelonom veže do 2021. godine. Naravno, očekuje se da će Argentinac produljiti ugovor s katalonskim klubom u kojem je stekao kultni status i postao najbolji nogometaš svijeta 21. stoljeća.  Dakako, još uvijek je sve otvoreno te postoji mogućnost da Messi napusti Barcu, ali ne za onaj novac kakav se spominjao prije pandemije i kakav je primjerice dobio Ronaldo kad je stigao iz Reala u Juventus.

Spominju se i neki drugi nogometaši koji bi trebali promijeniti svoje trenutačno odredište, jedan od njih je i Paul Pogba, koji bi rado otišao iz Manchester Uniteda, no, engleski velikan ga želi zadržati. Ipak, 27-godišnji francuski nogometaš nije potpisao novi ugovor, a pitanje je hoće li uopće. Ako Francuz ne potpiše novi ugovor United će ga vjerojatno ovog ljeta prodati, ako će ga imati kome prodati s obzirom da su ga platili 2016. godine nevjerojatnih 105 milijuna eura, sada mogu dobiti puno, puno manje. Treba li reći da Manchester United zapravo životari u sredini ljestvice engleskog prvenstva? Platiti nogometaša preko 100 milijuna eura da bi se borili za peto mjesto nije odviše pametno.  No, tko ima, ima…

Kako pišu neki strani mediji čeka nas zanimljiv prijelazni rok, u pauzi dok budemo zbrajali štete i žrtve kao posljedicu korona krize promatrat ćemo kamo će Pierre-Emerick Aubameyang (30) , koji još nije produljio s Arsenalom, Georginio Wijnaldum (29) s Liverpoolom, David Alaba (27) s Bayernom

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dok sve to promatramo, mnogi na minimalcu, neki bez posla u pučkoj kuhinji, jedino što nam preostaje poslušati je nezaboravni hit Louisa ArmstrongaWhat a wonderful world

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.