Đoković i ‘provokator’ ‘Svaki meč mi se događaju nepoželjne situacije’

Foto: fah

Srpski tenisač, i nekoć najbolji tenisač svijeta, Novak Đoković, plasirao se u treće kolo najvećeg teniskog turnira na svijetu Wimbledona. Na Wimbledonu ove godine, barem je takav dojam, Đoković ”vreba” iz drugog plana, odnosno nije u prvom ”ešalonu” favorita, što zasad sjajno funkcionira. Naime, u prvom je kolu bez izgubljenog seta slavio protiv Čeha Vita Koprive, u drugom kolu trećeg Grand Slam turnira sezone pobijedio je Britanca Jacoba Fearnleya s 3:1 u setovima. I tu je već bilo problema i nervoze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je meč drugog kola izazvao pozornost medija ponajprije zbog osebujnog načina rješavanja problema od strane srpskog tenisača. Đoković je prva dva seta dobio bez većih poteškoća, onda je domaći tenisač proigrao i stvorio probleme Đokoviću, činilo se kako bi u jednom trenutku  pobjedu srpskog tenisača mogao dovesti u pitanje. Fearnley je osvojio treći set te je prijetilo da meč ode u neizvjesne vode, pojavila se nervoza i kod Đokovića. Našao se srpski tenisač na meti jednog gledatelja s tribina koji ga je provocirao dok se ovaj presvlačio i spremao za četvrti, pokazalo se i posljednji, set.

Đoković je jedno vrijeme ignorirao nestašnog navijača, neki će reči provokatora, no onda se odlučio obratiti sucu te je zamolio osiguranje da reagira. Sam Đoković suprotstavio se navijaču, a što je bilo, barem iz Đokovićeve perspektive, rekao je on sam:

”Nije me htio pogledati u oči kada sam mu se obratio, gledao je u telefon. Svaki meč mi se događaju situacije koje su nepoželjne. U 95 posto slučajeva ja to toleriram, to je nešto sasvim normalno. Ljudi su tu, platili su kartu, strastveni su, žele da protivnik pobijedi, ti ispadneš… To je stvar osobnog izbora i njihovo pravo”, poručio je 37-godišnji srpski tenisač te je nastavio u istom tonu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Međutim, kada netko pređe granicu sportskog ponašanja – ja reagiram. Takav sam cijeli život i bit ću do kraja karijere. Neću dozvoliti da me itko provocira, ponižava i omalovažava. Svakoga ću pogledati u oči i mirno spavati. Kada se nekome suprotstavim, zanimljivo je da većina, gotovo pa svi, odmah spuste glavu. Svako je hrabar kada pažnja nije na njima”, zaključio je Novak Đoković.

VIDEO pogledajte O V D J E.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.