Preuzima li Jürgen Klopp reprezentaciju SAD-a?

Foto: fah

Prije otprilike mjesec dana njemački trener Jürgen Klopp završio je svoju višegodišnju uspješnu avanturu u Liverpoolu. Nakon rastanka s kultnim engleskim klubom najavio je kako će se zbog ”pomanjkanja energije” odmoriti od nogometa godinu dana, međutim malo je vjerojatno da će se to uistinu i dogoditi. Naime, ponuda ne manjka, a očekuje se da će ih biti i više, zanimanje su pokazale i neke reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čestitka za Dan nezavisnosti…

Navodno je za usluge njemačkog stručnjaka zanimanje pokazala i reprezentacija SAD-a, koja redovito sudjeluje na svjetskim prvenstvima. Na Copa Americi, koja se trenutačno odigrava u Americi, reprezentacija SAD-a ostvarila je blago rečeno loš rezultat, izgubili su od Urugvaja i, što je posebno bilo neočekivano, od Paname te su se od natjecanja oprostili već u grupnoj fazi. Naravno, nakon takvog rezultata na medi kritika našao se izbornik Gregg Berhalter.

Nakon svega oglasio se i već spomenuti njemački stručnjak koji je svojom znakovitom porukom dao Amerikancima nadu, barem su oni to tako shvatili.

“Savršen je dan za prisjetiti se mojih putovanja s Liverpoolom u SAD. Sjajno smo se proveli tamo & američki navijači su naelektrizirani! Sretan 4. srpnja.”, način je to na koji je Amerikancima Klopp čestitao Dan nezavisnosti. Neki su u njegovoj poruci vidjeli mogućnost da se Kloppa ipak privoli na suradnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Javile se legende američkog nogometa

Nakon svega javile su se i neke od legendi američkog nogometa, kao što je i stoper Alexi Lalas.

”Znam da se ljudi rugaju ideji da bi netko s njegovim pedigreom i prošlošću ikada razmišljao o ovome. Ali dok ne obavite razgovor, ne znate”, poručio je Lalas.

Međutim, zašto ne? Naime, Amerikanci mogu platiti praktički koliko Klopp zatraži, kad to možete sve je moguće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Golman koji je više godina branio za američku reprezentaciju Tim Howard bio je još jasniji te je poslao poruku čelnicima američkog nogometa.

“Da sam trenutno na čelu američkog nogometa, bio bih na putu prema Kloppu. Zašto? Vjerujem da bih mu mogao dati vrlo uvjerljiv argument da preuzme reprezentaciju SAD-a. Znam da je Klopp u mirovini i da želi odmor u njegovoj vili, no mislim da bi ga mogao namamiti. Imam jasnu viziju: imamo mladu skupinu igrača koja može igrati progresivan nogomet – isto kao njegove momčadi iz Liverpoola. Za dvije godine može nas povesti na najveće Svjetsko prvenstvo u povijesti”, naveo je u svojoj kolumni bivši reprezentativni vratar SAD-a.

Amerikanci se nadaju da će ih na Svjetsko prvenstvo, koje se, između ostaloga, održava i na njihovom tlu za dvije godine, povesti sjajni njemački trener.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.