Đoković se žali zbog odluke ATP-a: ‘Teška srca ovo radim’

Foto: fah

Novak Đoković povukao je kandidaturu za mjesto u ATP Savjetu igrača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Kao prvo, počašćen sam podrškom i povjerenjem onih koji su me nominirali. Nažalost, imajući u vidu posljednje događaje osjećam obvezu povući svoje ime s liste kandidata. Ne želim stvoriti konflikt niti bilo kakvu neizvjesnost oko izbora igrača. Nerado i teška srca to radim. Iskreno vjerujem da postoji put unaprijed, nešto što će unaprijediti živote igrača, posebno onih nisko rangiranih i što će imati pozitivan utjecaj na tenis. Uvjeren sam da će PTPA to uskoro uspjeti ostvariti”, poručio je srpski tenisač.

Đoković je objavio kako je nekoliko dana nakon njegove nominacije ATP usvojio novo pravilo koje ga je stavilo u tešku poziciju jer svi članovi novoformirane PTPA ili bilo koje druge asocijacije, za koje se vjeruje da imaju ‘sukob interesa’, ne mogu biti nominirani ili izabrani u ATP Savjet igrača.

Švicarac Roger Federer i Španjolac Rafael Nadal ranije su preko Twittera izrazili nezadovoljstvo što Đoković osniva novo udruženje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Svijet i sport su trenutno u vrlo zahtjevnom i kompliciranom položaju. Osobno smatram da je sada vrijeme kada svi moramo ostati mirni i djelovati u istom smjeru. Sada je vrijeme za zajedništvo”, napisao je Nadal na Twitteru.

Federer je objavio: “Sada je vrijeme da u tenisu napravimo nešto veliko, ali samo ako smo jedinstveni. Igrači, turniri i krovne organizacije moraju djelovati zajedno, nije vrijeme za podjele”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.