ATP proglasio Matu Pavića i Bruna Soaresa za najbolji par godine

Foto: fah

Hrvatski tenisač Mate Pavić nalazi se među dobitnicima godišnjih nagrada ATP-a, kao najbolji par 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obojici je to drugi put u karijeri da su došli do naslova najboljeg teniskog para u svijetu. Paviću je to uspjelo prije dvije godine s Austrijancem Oliverom Marachom, a Soaresu 2016. s Britancem Jamiejem Murrayem, s kojim će se od sljedeće godine ponovno spojiti. Pavić nastavlja sa suigračem iz reprezentacije Nikolom Mektićem.

Među dobitnicima nagrada su i Novak Đoković, Roger Federer, Rafael Nadal, Andrej Rubljov, Vasek Pospisil, Carlos Alcaraz i Frances Tiafoe.

Đoković je završio godinu na prvom mjestu, šesti put u posljednjih deset godina. Tijekom 2020. osvojio je četiri titule – slavio je na Australian Openu, te podigao trofeje u Dubaiju, New Yorku i Rimu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Federera su navijači ponovo, 18. godinu uzastopce, izabrali za omiljenog tenisača, dok je Nadal treću godinu zaredom, a četvrti put ukupno, dobio nagradu “Stefan Edberg Sportsmanship Award” za fair-play.

Rus Andrej Rubljov je igrač koji je najviše napredovao u 2020. godini. On je sa 23. “skočio” na osmo mjesto na ATP ljestvici osvojivši pet trofeja.

Novak godine je 17-godišnji Španjolac Carlos Alcaraz, povratnik godine je Kanađanin Vasek Pospisil, dok je Amerikanac Frances Tiafoe dobitnik nagrade “Arthur Ashe Humanitarian Award” za humanitarca godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za najboljeg trenera godine izabran je Fernando Vicente, koji trenira Rusa Rubljeva, dok je legendarni Bob Brett, koji je vodio i Goran Ivaniševića i Marina Čilića, dobio nagradu “Tim Gullikson Career Coach Award”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.