Domagoj Duvnjak na kraju SP-a: ‘Krasila nas je borba, zajedništvo na terenu i izvan njega, hrvatski rukomet ima svjetlu budućnost’

Foto: fah

Hrvatska rukometna reprezentacija Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj završila je porazom od Švedske 34:28 turnir osvojivši šesto mjesto. Naime, Švedska je odigrala puno bolju utakmicu i zasluženo je pobijedila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kod Hrvatske s pet golova najbolji strijelac bio je Luka Stepančić, dok je četiri pogotka postigao Marin Šipić, možda i najugodnije iznenađenje, što se Hrvatske tiče, SP-a te veliki dobitak hrvatskog rukometa.  S druge strane Niclas Ekberg sa šest i Andreas Nilsson s pet pogodaka predvodili su Švedsku.

Sama utakmica bila je gotovo pa revijalnog karaktera, iako su Šveđani uoči dvoboja za peto mjesto tvrdili kako im utakmica ne predstavlja ništa ipak su s više žara i energije krenuli u nju, na početku se poput Brazilaca odlijepili i prednost zadržali do samog kraja. Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu ostvarila primarni cilj – plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre. Je li to dovoljno da bi Svjetsko prvenstvo proglasili uspješnim za Hrvatsku?

Najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak u razgovoru za RTL kratko je komentirao posljednju utakmicu rukometnih Vatrenih na prvenstvu, ali i cjelokupni turnir iz perspektive hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Teško je igrati kad utakmica ne znači ništa, ali možemo biti optimistični i pozitivni, odigrali smo dobar turnir. Nažalost, prvo poluvrijeme protiv Brazila mora biti za zaborav, ali ostalo je bilo OK do današnje utakmice. Krasila nas je borba, zajedništvo na terenu i izvan njega, mislim da hrvatski rukomet ima svijetlu budućnost…”, zaključio je Domagoj Duvnjak.

Treba naglasiti kako je Hrvatska relativno rano ostala bez pomoći ponajboljeg igrača, Luke Cindrića, koji nije mogao zbog ozljede, što je svakako bio dodatni hendikep za hrvatsku reprezentaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.