Domagoj Vida: ‘Portugalski napad je ubojit, opasnost dolazi sa svih strana, ali mi moramo igrati našu igru’

Foto: HNS

Naravno da će biti olakotna okolnost ako Cristiano Ronaldo ne bude igrao, ali kao sportaš uvijek želim igrati protiv najboljih. Izuzetno ga cijenim, smatram ga jednim od najboljih igrača na svijetu i bit će mi žao ako ne nastupi, kaže Domagoj Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj Vida predvodit će u subotu kao kapetan Vatrene protiv Portugala u utakmici koja će po svemu sudeći ostati bez još jednog velikoga aktera. Nakon što su u hrvatskoj momčadi izostali Modrić i Rakitić, sve ukazuje da će i Portugal ostati bez pomoći kapetana i najboljeg igrača Cristiana Ronalda.

“Naravno da će biti olakotna okolnost ako Cristiano Ronaldo ne bude igrao, ali kao sportaš uvijek želim igrati protiv najboljih. Izuzetno ga cijenim, smatram ga jednim od najboljih igrača na svijetu i bit će mi žao ako ne nastupi. Bit će malo lakše, ali Portugal ima puno dobrih igrača, pogotovo napadača i opasnost će vrebati sa svih pozicija. Općenito govoreći, Hrvatska i Portugal u svojim redovima uvijek imaju puno dobrih igrača, među najboljima na svijetu. Očekujemo dobru utakmicu, mi igrači ćemo dati sve od sebe da gledatelji pred malim ekranima uživaju”, kaže Domagoj Vida koji vjeruje da Hrvatska na stadionu Dragao može prekinuti negativnu tradiciju međusobnih utakmica s Portugalom i na startu novog izdanja Lige nacija ostvariti dobar rezultat.

“Nastup u prošlosezonskoj Ligi nacija otvorili smo katastrofalno i naravno da smo mi igrači o tome razgovarali, a što se tiče naših dvoboja s Portugalom istina je da smo lošiji u međusobnim ishodima, ali gledamo na ovu utakmicu kao i na svaku drugu. Najvažnije je u ovo natjecanje krenuti najbolje što možemo, bez obzira što zbog pandemije korona virusa svi igrači nisu krenuli na vrijeme s pripremama, ali sretni smo što smo poslije dugo vremena opet na okupu. Jedva čekamo utakmicu, dat ćemo sve da pobijedimo, jedino nas to zanima”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Domagoj zna odakle prijeti najveća opasnost.

“Portugalski napad je ubojit, opasnost dolazi sa svih strana, ali mi moramo igrati našu igru. Izbornik nam je dao jasne upute, gledat ćemo sebe i svi zajedno igrati obranu, ali imamo kvalitetu da možemo puno napraviti i prema naprijed. Sve što nam izbornik kaže nastojat ćemo odraditi i pokušati uzeti sva tri boda. Bruno Fernandes će sigurno biti najopasniji portugalski igrač ako u momčadi ne bude Cristiana Ronalda. Preporodio je Manchester United, ali kao što se na Svjetskom prvenstvu u Rusiji nismo toliko bazirali na Lionela Messija, tako se nećemo orijentirati samo na jednog igrača u portugalskoj momčadi. Budemo li se fokusirali samo na Fernandesa, netko će drugi iskočiti iz drugog plana, ali da ćemo paziti na njega, sigurno hoćemo”, zaključio je Vida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.