Dominiković novi Červarov pomoćnik, Vori direktor reprezentacije

Foto: Fah

Hrvatsku mušku rukometnu reprezentaciju nakon rezultatski neuspješnog nastupa na domaćem Europskom prvenstvu na kojemu je osvojeno peto mjesto u 2018. godini očekuju novi izazovi, a izbornik Lino Červar je uoči njih odlučio izmijeniti svoj stožer, pa je tako za novoga prvog pomoćnika imenovao Davora Dominikovića, novi trener vratar je Mirko Bašić, dok je Igor Vori imenovan direktorom reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Na Europskom prvenstvu nismo ispunili svoje snove iz raznih okolnosti, no u 2018. godini nas očekuju nove tri važne akcije. Prva i najvažnija su kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo, odnosno dvomeč protiv Crne Gore u lipnju. Drugi važan zadatak bit će kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2020. godine koje počinju u listopadu, a trći su Mediteranske igre u lipnju”, najavio je Červar.

Hrvatska će protiv Crne Gore prvi igrati u razdoblju između 8. i 10. lipnja na domaćem terenu dok će se uzvrat igrati između 12. i 14. lipnja.

Kako će izbornik za tu važnu akciju momčad na okupu imati vrlo kratko vrijeme, za uigravanje će mu poslužiti dvije prijateljske utakmice protiv Švedske početkom travnja, prvi susret igrat će se 5. travnja u Eskilstuni (19.15 sati), a drugi 7. travnja u Norrkopingu (16 sati).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U Švedsku ću povesti 18 igrača sa trenutačno šireg popisa od 27 imena. Popis kandidata sada je veći jer još uvijek traju natjecanja pa su uvijek moguće ozljede. No, reprezentacija nije zatvoreni krug, to je otvoren proces te u nju mogu upasti svi igrači koji ispune određene kriterije”, rekao je Červar.

Hrvatski izbornik potom se zahvalio svom dosadašnjem stožeru, pomoćnim trenerima Hrvoju Horvatu i Zlatku Saračeviću, treneru vratara Vladi Šoli, kondicijskim trenerima Peri Kuterovcu i Mirku Kroli te predstavio svoje nove najbliže suradnike. Za prvog pomoćnog trenera u reprezentaciji imenovan je Davor Dominiković, trener vratara bit će Mirko Bašić, dok je još uvijek aktivni igrač Igor Vori, koji će karijeru okončati po završetku ove sezone, predstavljen kao novi direktor reprezentacije.

“Dominiković je naš trofejni igrač, bio je član reprezentacije koja je osvojila naslov svjetskog prvaka i olimpijskog pobjednika, a percipirao sam ga kao trenera koji živi za rukomet. Vori je također osvojio svjetski i olimpijski naslov i očekujem kako će po završetku karijere dati svoj doprinos u novoj ulozi. Uz njih, u stožer sam odlučio uvrstiti još jednog bivše olimpijskog pobjednika Mirka Bašića kao trenera vratara”, dodao je Červar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je prokomentirao i popis igrača za Švedsku:

“Na njemu nema Kopljara, Gojuna, Alilovića i Čupića, koji su se izjasnili da iz razno-raznih razloga kao što su ozljede, obiteljski problemi, godine…, više neće igrati za reprezentaciju. Na popisu nema niti Domagoja Duvnjaka, njega smo odlučili poštedjeti ove akcije iako je on izrazio želju da putuje u Švedsku, ali neće biti aktivan”.

Donedavni kapetan reprezentacije Igor Vori zahvalio se čelnim ljudima HRS-a na ukazanom povjerenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hvala svim ljudima u savezu što su mi omogućili da ostanem uz obitelj što hrvatska rukometna reprezentacija jest. Sretan sam svojom novom ulogom, imam i motiva i želje za dokazivanjem. Ostanak u sportu je najbezbolniji način za igrače da se nose sa završetkom karijere”, izjavo je Vori.

Davor Dominiković kazao je kako je ostao iznenađen pozivom da postane pomoćni trener u reprezentaciji.

“Kada me je nazvao Zoran Gobac i rekao mi da je postignut konsenzus oko moga imenovanja za pomoćnog trenera ostao sam iznenađen. Počašćen sam ukazanim povjerenjem, ali sam i svjestan odgovornosti zbog velikog izazova i zahtjeva koji su preda mnom”, rekao je Dominiković.

Dominiković je igraču karijeru završio prije manje od dvije godine, a trenerskim se poslom počeo baviti prošloga ljeta kada ga je Vlado Šola angažirao za svog pomoćnika u RK Dubrava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

ŠIRI POPIS REPREZENTATIVACA ZA ŠVEDSKU:

VRATARI: Ivan Stevanović (Schaffhausen), Ivan Pešić (Meškov Brest), Filip Ivić (Vive Kielce)
IGRAČI: Zlatko Horvat, Josip Božić Pavletić, Tin Kontrec, Damir Bičanić, Domagoj Pavlović (svi PPD Zagreb), Ivan Vida (Dubrava), Manuel Štrlek, Marko Mamić (oba Vive Kielce), Lovro Mihić, Šime Ivić (oba Wisla Plock), Marin Jelinić (Nexe), Kristian Bećiri (Celje PL), Marino Marić (Melsungen), Željko Musa (Magdeburg), Krešimir Kozina (Goeppingen), Ilija Brozović (Hannover), Halil Jaganjac Metalurg), Stipe Mandalinić (Fuchse Berlin), Luka Cindrić, Igor Karačić (oba Vardar), Luka Stepančić (Paris SG), Jakov Vranković (Tatabanya), Luka Šebetić (Tremblay), Ivan Sršen (Pick Szeged)

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.