Dopinški pad Ivana Čarića na metandienon

Foto: fah

Na Prvenstvu Hrvatske u obaranju ruke, koje je 10. ožujka 2019. održano u Sinju, Služba za antidoping Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo je u biološkom uzorku sportaša Ivana Čarića otkrila prisutnost zabranjene tvari metandienona zbog koje je sportašu određena privremena suspenzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

” U biološkom uzorku sportaša Ivana Čarića otkrivena je prisutnost zabranjene tvari metandienona koja se nalazi u kategoriji S1.a Egzogeni anabolički steroidi iz Popisa zabranjenih sredstava 2019. Nakon provedene revizije nalaza, razvidno je da se radi o očiglednom kršenju odredbe 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZJZ. Sportaš nije izjavio da posjeduje odobreno Terapijsko izuzeće i nije tražio analizu uzorka B” , stoji u priopćenju HZJZ-a u kojem se navodi da će Služba za antidoping HZJZ-a, u skladu s poglavljem 8 Pravilnika, iznijeti predmet pred Stegovno vijeće HZJZ-a koje će donijeti konačnu odluku o duljini trajanja suspenzije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.