Dosadašnji stoper Dinama Filip Benković za 15 milijuna eura u Leicester Cityju

Foto: fah

Dosadašnji stoper hrvatskog nogometnog prvaka Dinama, 21-godišnji Filip Benković novi je član engelskog premierligaša Leicester Cityja, a transfer je s uračunatim bonusima vrijedan 15 milijuna eura, objavio je Dinamo na svom službenom internetskom portalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moram izraziti zadovoljstvo jer smo ispregovarali sjajne uvjete s ukupnom cifrom od 15 milijuna eura odštete (transfer i bonusi). Filip Benković je dijete Dinama s višegodišnjim stažom u prvoj momčadi i njegov odlazak je logičan slijed događaja”, izjavio je u priopćenju predsjednik Uprave GNK Dinamo Igor Kodžoman te ponudio argumente za transfer mladog reprezentativca:

“Uprava Dinama odgovorna je za budućnost kluba i ovaj potez je dio klupske strategije da zadrži ovu razinu uvjeta i poslovanja. Isto tako, odlazak u najbolju nogometnu ligu na svijetu iskorak je za Filipa, ali i potvrda ugleda koji Dinamo i njegova nogometna škola ima u svijetu.”

Filip Benković je prošao Dinamovu nogometnu školu i u tri seniorske sezone skupio 76 nastupa u svim natjecanjima, u kojima je postigao ukupno šest pogodaka, svih šest u Prvoj HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benković je s prvakom Engleske iz 2016. godine potpisao petogodišnji ugovor.

“Dat ću svoje srce klubu, navijačima, svima. Nadam se da ćemo imati dobre rezultate u ovoj sezoni. Ambicije Leicester Cityja su jako visoke. Klub mi se jako sviđa i mislim da je ovo vrlo značajan korak u mojoj karijeri. Jako sam sretan što sam ovdje”, izjavio je Benković u razgovoru za televizijski kanal svog novog kluba.

O svom šestom pojačanju u ovom prijelaznom roku, koji danas završava, vrlo se pohvalno izrazio i menadžer prve momčadi Claude Puel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Filip je uzbudljiv, mlad igrač koji ima potencijal da u Leicester Cityju postane još kvalitetniji. Tijekom protekle tri sezone dao je velik doprinos Dinamovim rezultatima, a profitirao je i od igranja u europskim klupskim natjecanjima. Uvjeren sam da će nam donijeti velike mogućnosti za kombiniranje te povećati konkurenciju unutar momčadi i oduševljen sam što smo ga doveli”, rekao je 56-godišnji francuski stručnjak koji je na sadašnju poziciju stigao u listopadu prošle godine i izvukao momčad koja je u trenutku njegova dolaska bila na 18. mjestu engleske Premier lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.