Foto: HNS

Jedan od najboljih igrača Hrvatske protiv Čilea bio je vratar Dominik Livaković koji se istaknuo s nekoliko odličnih obrana tijekom utakmice, ali u raspucavanju s bijele točke nije uspio obraniti niti jedan udarac.

Hrvatska se predstavila u vrlo dobrom izdanju s obzirom na okolnosti. Naime, kombinirani sastav Vatrenih poražen je tek poslije izvođenja jedanaesteraca, regularni tijek utakmice završio je 1:1, a obje su ekipe imale svoje prilike za pobjedu, pritom treba reći da je ipak Čile bio nešto bliži pobjedi.

“Najteže mi je bilo Vargasu braniti situacije jedan-na-jedan, a drago mi je da sam dao doprinos momčadi nakon teškog puta i utakmice u koju smo ušli s ‘teškim nogama’. Mislim da se nismo osramotili i da ova momčad ima kvalitetu. Odigrali smo sasvim solidno, po principu svi za jedan, jedan za sve”, rekao je Livaković i dodao:

“Žao mi je što smo izgubili na jedanaesterce i valjda ih više neće biti, osim možda u nekom finalu Svjetskog prvenstva. Obećavam da ću ih tada obraniti. Bit će bolje drugi put”.

Livaković je najavio i subotnju utakmicu protiv reprezentacije domaćina:

“Mislim da bismo morali pobijediti u toj utakmici, vjerujem da smo kvalitetniji od Kine te da ćemo kući otići dobre volje”.

Podsjetimo, Hrvatska će utakmicu za treće mjesto protiv domaćina Kine igrati u subotu, dok je finale China Cupa dan kasnije, a sastaju se Čile i Island.

Izvor: narod.hr/hina