Dražimir Jukić: Kukasti križ na Poljudu je ‘pucanj u Hrvatsku’

Iz Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi u subotu su poručili da je iscrtavanje nacističkog simbola kukastog križa na travnjaku poljudskog stadiona na utakmici reprezentacija Hrvatske i Italije “pucanj u državu Hrvatsku i hrvatski narod”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Taj čin je za nas teroristički napad na slobodu, vrednote Domovinskog rata i ustavno-pravni poredak Republike Hrvatske”, priopćili su iz Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi.

Smatraju da se tu ne radi o pukom hiru navijačke skupine ili grupi huligana, nego o osmišljenoj akciji uperenoj protiv Republike Hrvatske i hrvatske nogometne reprezentacije.

Moguće je, kažu, da su sam čin iscrtavanja nacističkog simbola obavili neki koje se smatra navijačkim huliganima, ali nalogodavci, planeri i logistika bili su potrebiti za provođenje ove akcije unutar stadiona Poljud, na travnjaku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Zbora su uvjereni da će policija svoj posao odraditi objektivno i profesionalno i u što kraćem roku, bez obzira tko su počinitelji i tko stoji iza njih, no, istodobno izražavaju čuđenje da, uza sva tehnička pomagala, kamere, zaštitarsku službu na ulazu u stadion i evidenciju ulazaka do sada nisu utvrđeni barem počinitelji, ako ne i nalogodavci i planeri ovoga gnjusnog čina.

“Začuđuje nas i odnos čelnih ljudi institucija Republike Hrvatske prema ozbiljnosti i težini incidenta, napose odnos ministra unutarnjih poslova koji je, nespojivo s njegovom pozicijom ministra, cijeli slučaj neprihvatljivo, posprdno i politikantski komentirao na svom Facebook profilu i emisiji Otvoreno HRT-a.

Znakovitim držimo da ministar u javnosti iznosi samo navodne dokaze kako je Hrvatski nogometni savez znao za kukasti križ na travi, a uopće ne govori o počiniteljima i organizatorima ovoga nedjela”, stoji u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veterani Zbora u priopćenju također pozivaju sve hrvatske navijače na zajedništvo i da ne nasjedaju na provokacije “osmišljene na štetu svih navijača, hrvatskog nogometa i hrvatskoga naroda” te da se ograde od simbola nacizma i komunizma, kukastog križa i crvene zvijezde petokrake jer “ti simboli nikada nisu bili dio istinskog hrvatskoga bića”.

“Imamo svoje hrvatske simbole našega zajedništva i pobjede u Domovinskom ratu, našu svetu trobojnicu pod kojom su pali naši velikani. Stanimo jedan uz drugoga za našu Hrvatsku, a protiv svakog totalitarnog zla i podjela koje nam perfidno podmeću i kreiraju krivotvoritelji naše prošlosti i neprijatelji naše budućnosti”, poručuju iz Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, u priopćenju koje je potpisao predsjednik Zbora Dražimir Jukić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.