Drugo mjesto sve dalje? Hajduk i ove sezone između sna i jave, između obećanja i realnosti

Foto: fah

Nogometaši Hajduka, kako smo već pisali, doživjeli su novi poraz, peti u posljednjih osam utakmica, treći nakon nastavka privremeno prekinute sezone zbog pandemije koronavirusa. Novim porazom, ovog puta u Velikoj Gorici od Gorice, Hajduk je znatno kompromitirao svoj glavni cilj ove sezone, osvajanje drugog mjesta i plasman u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, nakon blamaže protiv malteške Gzire u prvom pretkolu Europske lige prošlog ljeta čelnik Hajduka, Marin Brbić, najavio je ostavku ako Hajduk ne uspije osvojiti minimalno drugo mjesto u prvenstvu. Naravno, kako prvenstvo ide svome kraju, a u igri je još 12 bodova, Hajduk zaostaje za drugoplasiranom Lokomotivom tri boda, tako se u vrhu Hajduka traži izlaz iz ove neugodne situacije. Obećanje je obećanje, no, stvarnost je nešto posve drugo, gotovo je sigurno kako Brbić neće otići čak i ako Splićani ne budu drugi. Nisu samo tri boda zaostatka ono što kod navijača Hajduka budi zebnju kad je osvajanje drugog mjesta u pitanju već i činjenica da njihov klub igra vrlo loše. Zamalo su su u prošlom kolu na Poljudu ostali bez dva boda protiv Slaven Belupa, srećom po Hajduk igrač Slavena u samom finišu utakmice promašio je jedanaesterac.

Međutim, trener Hajduka, Igor Tudor, je i dalje optimist, iako, dakako, nije prezadovoljan razvojem situacije.

‘Bilo je previše izostanaka za ovu našu mladost protiv dobre, iskusne i organizirane Gorice. Čestitamo joj na pobjedi, a mi se okrećemo budućnosti. Treba se regenerirati i ekipirati. I dalje je sve u našim rukama. Idemo pobijediti Osijek”, poručio je trener Hajduka, koji već godinama čeka naslov prvaka, dok navijači iz godine u godinu slušaju istu priču i ista obećanja. Otprilike to ide ovako: ”Trebaju nam još dvije godine…” I tako godinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tudor je doista uoči utakmice u Gorici imao problema s izostancima te je bio prisiljen mijenjati formaciju. No, može li to biti opravdanje za klub kakav je Hajduk?  Hajduk je u Gorici zaigrao s četvoricom u zadnjoj liniji, međutim, to nije dobro izgledalo, naprotiv.

Što kaže Igor Tudor, koji je, kako dio medija piše, poslije poraza u Gorici na izlaznim vratima? Naime, ako ne uspije osvojiti s Hajdukom drugog mjesto gotovo je sigurno neće dočekati jesen na klupi Hajduka.

”Puno je izostanaka i bilo je logično ići na četvoricu. Nije bila stvar sustava, jednostavno za ovu našu mladost to je bilo previše. Ovo im je lekcija. Bit će ih još puno. Trenutno nije bilo dovoljno kvalitete u toj mladosti. Treba nešto više za dobiti utakmicu”, kazao je Tudor te je najavio pobjedu protiv Osijeka, koji večeras, usput budi rečeno, dočekuje Rijeku u derbiju koji bi također mogao odlučivati o drugom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Važno je pobijediti Osijek i ostati u utrci. Igramo doma, pet novih igrača će ući. To su igrači koji daju drugačiju težinu momčadi.”

S druge strane razumljivo je bilo zadovoljstvo trenera Gorice, Valdasa Dambrauskasa, koji je ponosan na svoje igrače i na činjenicu da u posljednje vrijeme Gorica, koja drži čvrsto zacementirano šesto mjesto, igra zaista sjajno.

”Ovo nam je bila jedna od najboljih utakmica. Pokazali smo hrabar mentalitet od prve minute, što je nužno kad igraš protiv momčadi kao što su Rijeka i Hajduk. Dominirali smo većim dijelom utakmice, pogotovo u prvom dijelu. Bio sam ponosan na momke. Gol na kraju poluvremena nije utjecao na našu igru u nastavku. To pokazuje koliko veliko srce i velik potencijal imaju ovi dečki”, poručio je šef stručnog stožera Gorice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.