Nakon što su se španjolski mediji okomili na Rakitića: Ako su Messi i Suarez zaslužni kada se pobjeđuje zašto nisu krivi kada se gubi?

Foto: fah

Barcelona sve više posrće u španjolskom prvenstvu, glavni konkurent Real je sve bliže naslovu. Nakon novog remija, trećeg poslije pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, ovog puta u derbiju protiv Atletico Madrida (2:2) španjolski mediji žestoko su kritizirali igrače katalonskog kluba, a poglavito Rakitića. Marca, AS i Mundo Deportivo pišu kako hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, nije ni došao na utakmicu. I ponovno je Rakitić dežurni krivac za Barcelonine posrtaje iako bi glavni krivci trebali biti oni koji i najviše zarađuju, oni najskuplji i najbolji igrači, Lionel Messi, Luis Suarez… Jer, ako su oni zaslužni kada se pobjeđuje zašto nisu krivi kada se gubi, zašto su krivi svi drugi osim njih? Barca doduše nije izgubila protiv Atletica, ali kao da jest, naime, bod im ne znači gotovo ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Real ima trenutno bod prednosti ispred Barcelone s realnom šansom da pobjedom protiv Getafea pobjegne na čak četiri boda, što već teško za nadoknaditi. Utakmicu protiv Getafea Real igra u četvrtak od 22 sata.  S druge strane međusobnog obračuna više nema, El Clasico se do kraja sezone neće igrati. Dakle, prema svemu sudeći bezizlazna situacija za katalonski klub, u kojem ne vlada ni blizu pobjednička atmosfera s obzirom na mučnu atmosferu u svlačionici.

Pred Barcelonom su teški dani, naime, kad napokon krene nastavak Lige prvaka Barcu čeka  uzvrat osmine finala s Napolijem. U prvoj je utakmici bilo 1:1 te je sve još uvijek otvoreno. Napoli je neugodna i čvrsta momčad, koja je ove sezone osvojila i Kup Italije.

U utorak navečer na Nou Campu, u ludoj utakmici s tri jedanaesterca (jedan ponovljen) i jednim autogolom, Barci je bod(ove) otkinuo i Simeoneov Atletico Madrid (2-2). Cijeli klub je cirkus, gazde svlačionice ne podnose trenera Setiena, u upravi traju dvorske borbe, a mediji su se nakon još jednog razočaranja iskalili i na – hrvatskom nogometašu Ivanu Rakitiću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Jedino što je Rakitić večeras napravio za Barcelonu bio je: jedan neprecizni šut iz daljine”, piše katalonski El Mundo Deportivo, prenosi portal 24 sata.

Marca pak konstatira:

”Ni ulasci iz drugog plana, ni kreacije igre iz povučenije pozicije. Bez doprinosa Barcinoj igri prema naprijed. Hrvat je bio; nevidljiv.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Madridski AS na istom je tragu:

”Hrvat zapravo nije ni bio prisutan na ovoj utakmici. Bez rješenja u obrani, bez rješenja u napadu, loša pozicijska. Jedan šut iz daljine koji je Oblak lako obranio. Nije čudo da je Setien baš Rakitića zamijenio prvog.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.