Duvnjak: ‘Nemam ni ja više 20 godina, treba se dozirati, čuvati…’

Foto: fah

Domagoj Duvnjak bit će i na ovom Svjetskom rukometnom prvenstvu jedan od najvažnijih igrača hrvatske reprezentacije.

“Njemačka je rukometna nacija, odnosno oni stvarno vole, znaju i prate rukomet. Imaju sjajne i bogate klubove, takvu ligu. Dvorane će mislim stvarno biti sjajno popunjene, u to ne sumnjam”, kaže u razgovoru za Sportske novosti.

No, što je s njegovim zdravstvenim stanjem?

“Puno bolje sam. Prije godinu dana, u siječnju 2018, prije Eura sam imao problema s koljenom. Sada to puno bolje izgleda. Odigrao sa svaku utakmicu u Bundesligi odnosno prvi dio sezone. Nisam propustio niti jednu, bolje se osjećam. Da, osjetim ja još to svoje koljeno. Poslije napora, jasno. Koljeno se upali i treba mi dan da se smiri. Tijekom utakmice se ne osjeti. Poslije je bolno. Ma, kada bih se nadovezao na ono od prije godinu dana… Nije mi to bilo lijepo razdoblje, nešto sasvim za mene novo, ali i promijenio sam se. Počeo sam slušati svoje tijelo. Više ne idem glavom kroz zid. Nemam ni ja više 20 godina i ne mogu ni ja više igrati 60 minuta, gore-dolje. Treba se dozirati, čuvati…”, kaže.

Što nas čeka protiv Islanda?

” Island je vrlo nezgodna momčad s kojom smo imali problema i u Splitu, na Euru prošle godine. Vratio im se stari trener s kojim su osvojili srebro na Olimpijskim igrama. Morat ćemo odigrati jako dobro da bismo njih dobili. Sve što se dalje bude događalo imat ćemo bolji uvid jer će svi već imati utakmicu iza sebe. Zato je ta prva najbitnija. Primarni nam je cilj biti dakako među prvih 7 na SP-u. To je jako važno za hrvatski rukomet jer samo ta mjesta nose kvalifikacije za OI u Tokiju 2020, a bude li nešto više…”, opisao je.

Što očekuje?

“Bit će sasvim sigurno jako lijepo kada bismo prenijeli četiri boda iz prvog dijela turnira ili skupinu u onaj drugi dio. Ako i ne prenesemo, tu smo boriti se do kraja natjecanja. Stvarno je nezahvalno sada najavljivati, govoriti, pričati o očekivanjima. Turnir će po meni biti vrlo jak. Ima 8-9 reprezentacija koje mogu u borbu za medalju. Ja bih istaknuo Francusku koja, iako je i bez Nikole Karabatića, opet među favoritima za naslov. Tu su onda i domaćini i jaki sastavi kao što su Njemačka i Danska. Nadam se da ćemo se i mi tu naći”, zaključio je.

Izvor: narod.hr/Sportske novosti