Duvnjak: ‘Nemam ni ja više 20 godina, treba se dozirati, čuvati…’

Foto: fah

Domagoj Duvnjak bit će i na ovom Svjetskom rukometnom prvenstvu jedan od najvažnijih igrača hrvatske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Njemačka je rukometna nacija, odnosno oni stvarno vole, znaju i prate rukomet. Imaju sjajne i bogate klubove, takvu ligu. Dvorane će mislim stvarno biti sjajno popunjene, u to ne sumnjam”, kaže u razgovoru za Sportske novosti.

No, što je s njegovim zdravstvenim stanjem?

“Puno bolje sam. Prije godinu dana, u siječnju 2018, prije Eura sam imao problema s koljenom. Sada to puno bolje izgleda. Odigrao sa svaku utakmicu u Bundesligi odnosno prvi dio sezone. Nisam propustio niti jednu, bolje se osjećam. Da, osjetim ja još to svoje koljeno. Poslije napora, jasno. Koljeno se upali i treba mi dan da se smiri. Tijekom utakmice se ne osjeti. Poslije je bolno. Ma, kada bih se nadovezao na ono od prije godinu dana… Nije mi to bilo lijepo razdoblje, nešto sasvim za mene novo, ali i promijenio sam se. Počeo sam slušati svoje tijelo. Više ne idem glavom kroz zid. Nemam ni ja više 20 godina i ne mogu ni ja više igrati 60 minuta, gore-dolje. Treba se dozirati, čuvati…”, kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što nas čeka protiv Islanda?

” Island je vrlo nezgodna momčad s kojom smo imali problema i u Splitu, na Euru prošle godine. Vratio im se stari trener s kojim su osvojili srebro na Olimpijskim igrama. Morat ćemo odigrati jako dobro da bismo njih dobili. Sve što se dalje bude događalo imat ćemo bolji uvid jer će svi već imati utakmicu iza sebe. Zato je ta prva najbitnija. Primarni nam je cilj biti dakako među prvih 7 na SP-u. To je jako važno za hrvatski rukomet jer samo ta mjesta nose kvalifikacije za OI u Tokiju 2020, a bude li nešto više…”, opisao je.

Što očekuje?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bit će sasvim sigurno jako lijepo kada bismo prenijeli četiri boda iz prvog dijela turnira ili skupinu u onaj drugi dio. Ako i ne prenesemo, tu smo boriti se do kraja natjecanja. Stvarno je nezahvalno sada najavljivati, govoriti, pričati o očekivanjima. Turnir će po meni biti vrlo jak. Ima 8-9 reprezentacija koje mogu u borbu za medalju. Ja bih istaknuo Francusku koja, iako je i bez Nikole Karabatića, opet među favoritima za naslov. Tu su onda i domaćini i jaki sastavi kao što su Njemačka i Danska. Nadam se da ćemo se i mi tu naći”, zaključio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.