Dva kapetana, dvije hrvatske legende: Bi li Luka Modrić prešao u Milan da je Zvonimir Boban ostao na San Siru?

Foto: fah

Najbolji hrvatski nogometaš svih vremena, Luka Modrić, bio je navodno blizu prelaska iz Reala u Milan, a sve je ovisilo u bivšem slavnom kapetanu Vatrenih, Zvonimiru Bobanu. I danas, kad smo već kod njih dvojice, mnogi dvoje tko je veći od ove dvojice nogometnih velikana, vođa hrvatske reprezentacije, Zvone ili Luka. No, nebitno u ovom trenutku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Navodno je Zvone Boban bio vrlo blizu dovođenju Luke Modrića u Milan, no, sve je propalo nakon što je klub otjerao Hrvata, barem tako tvrdi španjolska Marca, koja piše kako bi se aktualni kapetan hrvatske reprezentacije preselio na San Siro  ”da je njegov sunarodnjak, prethodnik među ‘vatrenima’ i dječački uzor ostao u klubu.” Koliko je to realno, s obzirom da je Modrić više puta izjavljivao da mu je cilj završiti karijeru u Realu, teško je prosuditi. No, gdje ima dima…

Transfer bi se navodno dogodio već na ljeto, a pregovori su bili vrlo blizu kraju, sve je, kako smo već spomenuli, palo u vodu nakon kontroverznog odlaska Bobana iz kluba u kojem je imao zapaženu nogometnu karijeru u vremenu kada je taj klub žario i palio Europom.

Podsjetimo, Luka Modrić ove sezone u 22 prvenstvene utakmice ima tri postignuta pogotka, no, prema pisanju Marce, koja je prema samo dan – dva pisala kako će Luka ostati na Santiago Brnabeu te da sam o tome može donijeti odluku, s obzirom na velike zasluge za brojne Realove trofeje posljednjih godina, Modrić bi karijeru mogao nastaviti u SAD-u, u Beckhamovom Interu iz Miamija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S druge strane pojavile su se i informacije da se kapetan hrvatske reprezentacije sve dogovorio s Realom kako bi, kao što je i želio, karijeru završio na Santiago Bernabeu.  Spekulacije su već počele, puno prije ljetnog prijelaznog roka.

Zvonimir Boban…

Boban je, podsjetimo, s Paolom Maldinijem ušao u izgradnju nove moćne momčadi, ali je u jednom intervjuu opleo po šefu Gazidisu, koji je pregovarao s Ralfom Rangnickom o mogućem preuzimanju momčadi kao trener, a ujedno i sportski direktor sljedeće sezone. Te razgovore vodio je bez znanja Maldinija i Bobana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Do prije nekoliko dana mislio sam da su priče o dvjema dušama unutar kluba neistina usprkos različitostima u kulturama kao i razlici u strastvenosti oko kluba”, započeo je Boban priču za Gazzettu dello Sport pa nastavio:

”Činjenica da pričamo o ovome svakako nije dobra. Najgore je što se ovaj destabilizirajući trenutak događa tijekom trenutka kada momčad napreduje i možete vidjeti naporan rad Stefana Piolija. Ne dati nam niti upozorenje je potez bez poštovanja i elegancije. To nije Milanov način, ili barem ne ono čega se mi sjećamo kao Milanov način”, kazao je Boban, prenosi portal 24 sata.

Mogu li se dvije strane uopće pomiriti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Onako kako ja to vidim, jedinstvo je dijeljenje i poštovanje. Treba nam takav pristup. Pričali smo s Gazidisom i podhitno nam treba sastanak s vlasništvom kluba. Oni moraju biti jasni oko budžeta i oko svojih ciljeva. Iako smo skresali plaće i dalje ne znamo s koliko novca raspolažemo za ljeto. Napravili smo što je od nas traženo. U suštini, trebamo poštovati potrebe kluba i balansiranja financija dok vlasnici moraju poštovati to da ostave sportske rezultate onima koji predstavljaju povijest i vrijednosti velikog kluba.”

Za kraj, prokomentirao je Zvone i ono što slijedi za Milan u sportskom smislu:

”Znamo da ne gledamo Milan koji smo gledali u naše vrijeme, no mora postojati neka prava ambicija zbog koje sanjaš. Moramo završiti sezonu i viditi gdje smo, no ovo je već sad drukčija momčad. Ne kažem da moramo osvojiti sljedeće sezone, ali morali bi se barem opasno boriti sa svakom momčadi u Italiji.”

Ubrzo nakon toga Gazidis je potjerao iz kluba i Maldinija i Bobana, naglasivši kako su interesi kluba ispred pojedinačnih, a Boban je odnose u klubu usporedio sa – Sjevernom Korejom, jednom notornom komunističkom državom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.