Dva sata do još jedne ”povijesne utakmice”: Hoće li Guardiola na Dinamo doista s pričuvnom momčadi?

Foto: fah

Dva su sata do još jedne Dinamove povijesne utakmice. Koliko ih je samo zagrebački klub odigrao u posljednjih tridesetak godina, a najbolje je o tome svojedobno komentar dao legenda Dinama i hrvatskog nogometa, Dražen Ladić… Dinamo već desetljećima živi pod pritiskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, utakmica između Dinama i Manchester Cityja počinje u 19 sati na Maksimiru, s obzirom na najave koje dolaze iz engleskog tabora, a koje ipak zasad treba uzeti s rezervom, Dinamo ima veliku šansu. Navodno bi Pep Guardiola na Maksimir trebao izvesti pričuvnu momčad, koja je i takva skuplja od momčadi s kojom raspolaže Nenad Bjelica. Dinamo će se Cityju suprotstaviti znatno oslabljen, prije svih neće biti reprezentativnog stopera Modrih, Perića

Za europsko proljeće, odnosno 3. mjesto u grupi, Dinamo može i izgubiti, u  slučaju, naravno, da večeras u Harkivu Atalanta ne pobjedi Šahtar, pobjedom bi Dinamo osigurao 3. poziciju bez obzira na rezultat iz Harkiva. Osmina finala Lige prvaka i 2. mjesto? Nažalost, to više ne ovisi o Dinamu, čak i da plavi pobjede jednu od najjačih momčadi Europe ako Šahtar dobije Atalantu Dinamo neće izboriti povijesni plasman u osminu finala najjače klupske nogometne lige na svijetu.

No, pustimo kalkulacije, večeras je najvažnije učiniti ono što Dinamo, bez da mu itko pomogne, može učiniti, osigurati europsko proljeće. Imat će plavi veliku podršku svojih vjernih navijača…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

City, kako smo već pisali, na Maksimir dolazi u ne baš idealnim okolnostima po njih, naime, poraženi su u velikom gradskom derbiju od Uniteda (1:2)  te su tako ostali čak 14 bodova iza vodećeg Liverpoola u Premiershipu. Prema svemu sudeći, City je izgubio šanse za obranu naslova engleskog prvaka, preostaje im ”samo” kroz Ligu prvaka pokazati stvarnu snagu, a bez obzira na stvarnu ili tek kraću krizu Manchester City, ne zavaravajmo se, ima moćne igrače, vrhunsku klasu.

Dinamo je, podsjetimo također i na to, 34 utakmice bez poraza na Maksimiru, u svim natjecanjima, dakle, i u Ligi prvaka, a od tih 34 utakmice u 29 je pobijedio. Podatak koji ohrabruje, ali koji u konačnici i ne mora ništa bitnog značiti. Svaka nova utakmica uvijek je iznova prilika i obveza profesionalcu za novo dokazivanje.

Manchester City je tek jednom pobijedio na posljednja četiri gostovanja, uz dva remija i jedan poraz.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.