Dvanaest braniteljskih udruga podržalo dolazak Vatrenih na Poljud: ‘Tko, zašto i u čije ime uskraćuje pravo hrvatskom Splitu da uživa u igri reprezentacije?’

hrvatska
Foto: fah

Nakon pobjede protiv Walesa u Osijeku, svjetske doprvake u rujnu čekaju gostujući susreti kod Slovačke i Azerbajdžana, a potom će 10. listopada s početkom u 20,45 sati ugostiti Mađarsku na stadionu Poljud u Splitu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hajduk se i službeno oglasio poručivši kako u ovom trenutku nisu za dolazak reprezentacije na Poljud, a njihovo objašnjenje čitajte ovdje:

Hajduk se službeno oglasio o povratku reprezentacije u Dalmaciju: Zar su ovo doista razlozi zašto je ne žele Poljudu?

S njima se ne slaže 12 braniteljskih udruga, među kojima je i legendarna 4. gardijska brigada sa sjedištem u Splitu:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tko, zašto i u čije ime uskraćuje pravo hrvatskom Splitu da uživa u igri Hrvatske nogometne reprezentacije? Sve hrvatske reprezentacije su snažno bilo hrvatskog naroda. Nikakve nesuglasice ne smiju biti razlog onemogućavanja organizacije nacionalnih utakmica na gradskim stadionima, pa tako ni na Gradskom stadionu Poljud. Moderna Republika Hrvatska stvorena je velikim i neupitnim zajedništvom, krvlju i žrtvom hrvatskih ratnika, uz snažnu potporu hrvatskog naroda. Zahtijevamo i ne prihvaćamo nikakve razloge da se ova, kao ni sljedeće utakmice nacionalnih vrsta ne igraju u Splitu”, poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.