Ukrajinski nogometaši prozvali ruske kolege zbog šutnje

nogometaši
Foto: fah

Dvojica istaknutih ukrajinskih nogometaša koja nastupaju u engleskoj Premier ligi odlučila su prozvati svoje ruske kolege zbog šutnje nakon ruske invazije na Ukrajinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ja sam Andrij Jarmolenko, reprezentativac Ukrajine. Rođen sam u Rusiji, ali sam odrastao u Ukrajini i smatram se 100 posto Ukrajincem. Imam pitanje za ruske nogometaše: Zašto samo šutite dok vaši sunarodnjaci u mojoj zemlji ubijaju ljude, ubijaju žene, ubijaju majke, ubijaju našu djecu? Sve se to događa, ali vi ništa ne govorite na to, ništa ne komentirate, poručio je legendarni ukrajinski nogometaš koji je čak četiri puta bio proglašen za igrača godine u svojoj zemlji.

Trenutno igrač West Hama poručio je kako je dobio poruke od svojih ruskih kolega, ali smatra da je vrijeme da se javno oglase.

– Molim vas, recite mi što bi se dogodilo kada biste vi svi zajedno, ujedinjeni, pokazali ljudima u vašoj zemlji što se doista događa u mojoj zemlji? Znam puno vas i dosta vas mi je reklo: ‘Ne mora biti ovako, ponašanje našeg predsjednika nije u redu’. Pa onda, s obzirom na to da imate utjecaja na ljude, pokažite to. Molim vas! Znam da se neki od vas vole pokazivati pred kamerama, sada se pokažite i u stvarnom životu. Hvala vam na pažnji. Slava Ukrajini!, poručio je Jarmolenko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još oštriji u osudi svojih ruskih kolega bio je igrač Evertona Vitalij Mikolenko:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Dok vi kukavički šutite, Arteme Dzjuba i ostali, nevini ljudi i civili ginu u Ukrajini. Vi i vaša djeca nećete moći izaći iz svojih domova od sramote i iskreno mi je drago zbog toga. Svijet vam nikad neće zaboraviti vašu šutnju, rekao je igrač Evertona, prenosi HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.