Dvostruki kriteriji: Zašto fotograf koji nije imao kontakt s Dimitrovim mora u samoizolaciju, a Plenković koji je imao kontakt s Đokovićem ne mora?

Foto: HTS/Mario ĆUŽIĆ

Posljedice regionalnog turnira u organizaciji Novaka Đokovića dugo će se osjećati u Hrvatskoj jer među pozitivnim sportašima, uz Dimitrova, nalaze se i hrvatski Davis Cup reprezentativac Borna Ćorić koji je rezultat testa objavio na Instagramu uz poruku da nema simptome te da se dobro osjeća. Druga dva pozitivna nalaza imali su Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo dan prije nego je nastao kaos hrvatski premijer Andrej Plenković je ustvrdio kako je regionalni turnir “velika promocija Zadra i Hrvatske u svijetu”. Hrvatska je zbog svega ovoga tema u svjetskim medijima, ali u negativnom kontekstu.

Zanimljivi su dvostruki kriteriji prema sudionicima ovog događaja.

“Ja sam u samoizolaciji jer sam bio u neposrednom kontaktu s Dimitrovim (vozio se u kombiju s njegovim trenerom i s njim od Zemunika do hotela 45 minuta, nismo imali kontakt tijelima, dapače, sjedio sam red iza njega. Moj prvi nalaz je negativan. Moram u samoizolaciju. Premijer kaže da se nije dodirivao s Novakom koji je prema najnovijim informacijama također zaražen. S obzirom da sam fotografirao taj susret i objavljen je na službenim stranicama i društvenim mrežama. Moje pitanje je je l ovo kontakt ili nije? Što vi mislite? #ostanimoodgovorni
Foto HTS/Mario ĆUŽIĆ”, objavio je poznati fotograf Mario Ćužić uz fotografiju na kojoj se vidi kontakt Đokovića i Plenkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegovo je pitanje logično s obzirom kako je ministar zdravstva Vili Beroš rekao da Plenković u Zadru nije imao bliskih kontakata, a fotografija pokazuje drugačije.

“Aktivnosti koje je premijer Plenković provodio u Zadru ne uključuju niti jednu od definicija bliskog kontakta i prema njemu nije izrečena nikakva epidemiološka mjera, ali se on iz preventivnih razloga odlučio testirati. Nije boravio u zatvorenom duže od 15 minuta, niti na otvorenom licem u lice duže od 15 minuta na udaljenost manjoj od dva metra, niti je ostvario fizički kontakt. Dakle, nije se rukovao jer je poštivao mjere Stožera civilne zaštite”, kaže Beroš.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.