Ekshibicija u Bolu: Hingis ‘uzvratila’ Majoli i osvetila se za poraz 20 godina ranije

Foto: Bill Mitchell./wikimedia

Legendarna 36-godišnja tenisačica Martina Hingis pobijedila je hrvatsku Fed Cup izbornicu Ivu Majoli u ‘tie-breaku’ ekshibicijskog seta kojeg su u nedjelju odigrale u Bolu uoči finala WTA turnira Croatia Bol Open i na taj način obilježile 20. godišnjicu njhovog finalnog obračuna u Roland Garrosu, u kojem je Iva kao 19-godišnjakinja osvojila svoj jedini Grand Slam naslov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Voljela bih da sam pobijedila prije 20 godina. Ipak, ponosna sam što sam bila dio tog finala. Iva je tada bila bolja i zasluženo osvojila naslov”, priznala je Martina Hingis, koja je još uvijek aktivna na WTA Touru i jedna je od najboljih igračica svijeta u konkurenciji parova.

“Nisam baš u najboljoj teniskoj formi. Zahvaljujem se Martini što mi je dala igrati, što nije završavala poene u dva, tri udarca. Hvala joj što je uspjela odvojiti vrijeme i doći u Bol”, izjavila je naša najbolja tenisačica svih vremena.

U ovom ekshibicijskom meču, osim Hingis i Majoli, sudjelovali su hrvatski ministar financija Zdravko Marić i dopredsjednik Upravnog odbora Gazproma Aleksander Medvjedev, koji su se u jednom dijelu meča pridružili proslavljenim tenisačicama, a ministar Marić je dobio priliku oporbati svoje udarce i “jedan na jedan” protiv višestruke Grand Slam pobjednice iz Švicarske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči dvoboja Martini Hingis i Ivi Majoli su organizatori bolskog turnira darovali njihove portrete: Ivi s trofejem Suzanne Lenglen iz Roland Garrosa, a Martini s pobjedničkim tanjurom iz Wimbledona.

“Ovaj turnir iz godine u godinu postaje sve bolji, bez obzira na tešku financijsku situaciju. Nadam se da će u sljedećim godinama dobiti još viši rang, s još većim nagradnim fondom, kako bi došle i još bolje igračice, nadam se i sve naše najbolje tenisačice”, istaknula je hrvatska Fed Cup izbornica te dodala:

“Nadam se da ćemo uspjeti izboriti mjesto u Svjetskoj skupini i dobiti priliku igrati pred svojim navijačima”, poručila je Majoli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.